Waarom het back-uppen van OneDrive for Business essentieel is

Het opslaan en delen van data is al lange tijd onderdeel van onze manier van werken. Wat wel veranderd is, is de manier waarop we informatie delen. Om grote datasets te delen binnen een organisatie, is het tegenwoordig niet langer nodig de informatie fysiek te kopiëren en te delen; dit kan door data simpelweg op te slaan bij een public cloud provider. Een van de meest zichtbare public cloud providers is Microsoft, waarbij veel organisaties gebruikmaken van OneDrive en OneDrive for Business.

Native OneDrive beveiliging vs. third-party Microsoft 365-beveiliging

Wanneer organisaties zich aanmelden voor OneDrive for Business, wordt er een zogenaamde ‘vertrouwde relatie’ gevormd. Deze relatie definieert wie er verantwoordelijk is voor welke componenten in de structuur. Microsoft geeft deze overeenkomst weer in het Shared Responsibility Model. In deze overeenkomst is Microsoft verantwoordelijk voor het beveiligen van de fysieke back-end, de applicaties waar de data op draaien en de beschikbaarheid van de authenticatieserver. De klant is zelf verantwoordelijk voor de gebruikte toegangscredentials, de verbonden apparaten en de data. Dit betekent dat Microsoft niet verantwoordelijk is voor eventueel gecompromitteerde data of credentials.

Wanneer uw credentials gestolen zijn, kunnen data gemakkelijk permanent verwijderd worden van uw OneDrive for Business-account. Door de configuratie van preservation holds en eDiscovery holds kan de schade aan de back-end in sommige gevallen worden beperkt. De front-end-gebruiker zal echter ontoegankelijk blijven. Zelfs wanneer de back-end toegang heeft tot bepaalde data, kunnen deze gegevens in de meeste gevallen niet rechtstreeks worden hersteld naar de oorspronkelijke locatie. Back-up-oplossingen van derden kunnen hierbij een uitkomst bieden.

Waarom Veeam Backup voor Microsoft Office 365?

Veeam Backup for Microsoft Office 365 biedt de mogelijkheid een back-up te maken van Microsoft 365 data uit Microsoft SaaS-applicaties waaronder SharePoint, Exchange Online, Microsoft Teams en OneDrive for Business. Een dergelijke back-up biedt een secundair beveiligingsniveau met een scheiding van privileges, zodat een set van gecompromitteerde credentials de verdediging minimaal verstoort. Daarnaast bieden restores de flexibiliteit om data van één of meerdere gebruikers tegelijk te herstellen naar de oorspronkelijke locatie. Veeam Backup for Microsoft Office 365 maakt het eenvoudig om Microsoft 365-data in vrijwel elke situatie te herstellen.

Shared Responsibility Model

Microsoft OneDrive for Business is een uitstekende oplossing om gegevens te delen met de snelheid die organisaties tegenwoordig vereisen. Deze service in de Microsoft 365-suite biedt prima native beveiliging, maar wordt tevens geleverd met voorwaarden waarmee elke beheerder bekend moet zijn. Het Shared Responsibility Model definieert duidelijk dat de klant verantwoordelijk is voor gebruikers die toegang hebben tot de service en voor de beveiliging van data binnen de SaaS-applicatie. Veeam Backup for Microsoft Office 365 biedt een complete back-upoplossing voor OneDrive for Business en vele andere Microsoft 365-services.
Bezoek deze pagina voor meer informatie over het optimaal beveiligen van uw Microsoft 365-gegevens. Daarnaast heeft u de mogelijkheid een testversie te downloaden waar u gedurende 30 dagen gratis gebruik van kunt maken.

Auteur: Lloyd Hopper, Senior Director Technical Sales Benelux & ACH van Veeam Software

Gerelateerde berichten...

X