Wat zijn de grootste verschillen tussen Samsung Galaxy S22 en S21?

Samsung Galaxy

Samsung is naast Apple een van de meest gebruikte smartphonemerken over de hele wereld. Inmiddels beschikt de halve wereld over een smartphone, blijkt uit cijfers van Strategy Analytics. Een aanzienlijk deel daarvan heeft een Samsung telefoon.

Momenteel zijn alle ogen gericht op het nieuwste modellen van Samsung: de Samsung Galaxy S22 en S21. Deze nieuwe telefoons beschikken over allerlei moderne snufjes waar menig Nederlander blij van wordt. Maar: wat is precies het verschil tussen de Galaxy S22 en de Galaxy S21? We zochten het voor je uit.

Samsung Galaxy S21 vs. S22: verschillen in beeldscherm

Hoewel beide telefoons een te gek design hebben, is er daar al een opvallend verschil te ontdekken. Zo beschikt de Samsung Galaxy S22 over een 6,1 inch beeldscherm inclusief een full HD+ resolutie van 2340 en 1090 pixels. Deze telefoon is 146 mm lang en 70,6 mm breed en heeft een Dynamic Amoled 2X display met een maximale verversingssnelheid van maar liefst 120 Hz. Daarmee worden alle apps heel snel geladen.

De Samsung Galaxy S21 beschikt ook over zo’n display met die snelheid, maar heeft een groter beeldscherm, namelijk eentje van 6,2 inch. De full HD+ resolutie is net iets hoger, namelijk 2400 x 1080 pixels. Wat ook goed is om te weten, is dat de S21 iets groter in formaat is. Deze telefoons hebben een lengte van 151,7 mm en een breedte van 71,2 mm. De S21 is dus net iets groter dan de S22, dus dat is een interessant punt om rekening mee te houden.

Camera vergelijken tussen de Samsung S21 en S22

Veel mensen letten tegenwoordig op de kwaliteit van de camera wanneer ze op zoek gaan naar een nieuwe telefoon. Hoe fijn is het dat je alles haarfijn kunt vastleggen met alleen je mobiele telefoon? Daarom is het goed om te kijken naar de verschillen in de kwaliteit van de camera’s van de Samsung S21 en S22. Een tipje van de sluier? Ze beschikken beiden over hele goede camera’s waar je zowel overdag als ’s nachts vette foto’s mee kunt maken.

De Samsung Galaxy S22 heeft drie camera’s aan de achterkant: een groothoekcamera van 50 megapixels, een ultragroothoekcamera van 12 megapixels én een steengoede telelens van 10 megapixels met driemaal optische zoom. De Samsung Galaxy S21 heeft ook drie camera’s aan die kant, maar van net andere specificaties. De groothoek- en de ultragroothoekcamera hebben 12 megapixels, terwijl de telelens over 64 megapixel beschikt met driemaal optische zoom. Beide telefoons hebben een selfiecamera van 10 megapixel.

Samsung Galaxy S21 en S22: verschillen in batterij

Het hebben van een goede camera is niet het enige dat belangrijk is in je zoektocht naar een fijne smartphone. Het liefst willen we urenlang gebruik maken van onze mobiele telefoon voordat het apparaat opgeladen moet worden. Daarom is het ook interessant om naar de batterijduur te kijken van beide soorten Samsung Galaxy. De Samsung Galaxy S22 heeft een iets kleinere batterij dan de S21, namelijk een batterij van 3700 mAh. De S21 beschikt over een batterij van 4000 mAh, dus het verschil is niet heel groot.

In beide gevallen kun je gewoon de hele dag gebruik maken van Whatsapp, Instagram, je mailbox en andere apps die je vaak gebruikt zonder dat je de telefoon in de lader hoeft te hangen. Natuurlijk kom je altijd op een punt dat je Samsung opgeladen moet worden. Zowel de Samsung Galaxy S21 als de Samsung Galaxy S22 kunnen draadloos worden opgeladen en zijn geschikt om met een snellader op te laden. Daar is dus niet zoveel verschil in te ontdekken.

Overige specificaties vergelijken Samsung S21 en S22

Tot slot kun je nog kijken naar een aantal overige specificaties van beide telefoons. Wanneer je de mate van opslag bijvoorbeeld belangrijk vindt dan zit je bij allebei de smartphones met dezelfde opslag: je hebt de keuze uit 128 GB en 256 GB. Voor veel mensen is 128 GB al prima, maar wanneer je veel gebruik maakt van verschillende apps en/of wanneer je veel foto’s en video’s maakt is meer opslag natuurlijk altijd beter. Wat ook goed is om te weten, is dat beide telefoons helemaal klaar zijn om met 5G te gebruiken. Daarmee kun je supersnel internetten.

Voor mensen die het belangrijk vinden welke kleur smartphone ze kopen, is er ook nog een verschil te zien. De Samsung Galaxy S22 is te koop in de kleuren groen, wit, zwart en roze. De Samsung Galaxy S21 kun je kopen in de kleuren wit, grijs, violet en roze. Weet je inmiddels een beetje welke keuze je gaat maken? Of heb je nog geen idee?

De Samsung Galaxy S22 is net iets geavanceerder wanneer we het hebben over de batterij, het display en de mogelijkheden van de camera. Maar: de Samsung Galaxy S21 is dan net weer wat goedkoper en heeft ook te gekke functies.

Gerelateerde berichten...