Corona: Facebook, Twitter en Google schappen evenementen

coronavirus dna corona-app

Om infectie van het personeel met corona te voorkomen hebben zowel Facebook, Twitter als Google hun jaarlijkse evenementen afgezegd. Het gaat om de Googles Cloud Next-conferentie en bij Facebook om de aanwezigheid op festival South by Southwest (SXSW). Ook Tiktok neemt maatregelen.

De Googles Cloud Next-conferentie zou plaatsvonden in april en is normaal gesproken de plek waar ontwikkelaars samen komen om de nieuwste ontwikkelingen van het bedrijf door te nemen. De techreus heeft wel een alternatief: een gratis te bezoeken digitaal evenement van meerdere dagen. De geplande evenementen worden dus gestreamd.

De zoekreus beloofde meteen ook om alle verkochte kaartjes en de reeds gemaakte hotelreserveringen terug te betalen. Wat er gaat gebeuren met de ontwikkelaarsconferentie Google I/O van mei dit jaar is nog niet duidelijk.

SXSW

Eerder besloot Facebook al de eigen conferentie FB2020 af te zeggen en gaat deze maand dus ook niet naar festival South by Southwest (SXSW) in Texas. Ook Tiktok, dat daar aanwezig zou zijn, heeft intussen afgezegd.

SXSW is een tiendaags muziek- film- en mediafestival dat vooralsnog op 13 maart van start gaat. Wel hebben intussen zeker 20.000 mensen een online petitie ondertekend met een dringende oproep aan de organisatie om het evenement af te zeggen. Angst voor risico voor verspreiding van het coronavirus is de hoofdreden.

Veel bedrijven hebben in eigen kantoor inmiddels ook maatregelen genomen. Op het kantoor van Facebook worden bezoekers van buiten geweerd. Sollicitatiegesprekken gaan voorlopig alleen via videochats.

De afzeggingen en beperkingen komen na een reeks eerdere afzeggingen. Zo ging recent de Game Developers Conference niet door. En in een aantal risicolanden werd een feestje in het spel Pokémon Go afgeblazen uit angst voor een groot besmettingsrisico op corona.

 

MWC

De Telecombeurs MWC is vanwege het coronavirus helemaal afgelast. De beurs, waar de grootste techreuzen van de wereld normaal gesproken aan meedoen zou van an 23 tot 27 februari plaatsvinden in Barcelona.

De organisatie heeft dit in een officieel bericht op hun website inmiddels bevestigd. Vorige week bleek al dat de organisatie van het Mobile World Congress kampte met een regen van afmeldingen. Die bleven maar komen, ook nadat GSMA tal van preventiemaatregelen had aangekondigd. In een verklaring op de website stelt de organisatie dat ondanks alles het risico voor zowel deelnemers als de stad zelf toch te groot is.

Normaal gesproken trekt het MWC (Mobile World Congress) jaarlijks rond de honderdduizend bezoekers en ruim 2.800 exposanten. De editie van 2020 had vooral HET congres over 5G moeten worden.

Gerelateerde berichten...

X