Corona nekt ook komst nieuwe emoji’s Unicode Consortium

emoji's unicode consortium

Het Unicode Consortium brengt pas in 2022 nieuwe emoji’s op smartphones uit. Dat uitstel is vanwege de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus.

De presentatie is een half jaar uitgesteld, zo maakte het consortium gisteren bekend. Normaal gesproken zou dat in maart 2021 zijn. Door het halve jaar uitstel komen nieuwe emoji’s pas  in 2022 beschikbaar. Normaal zouden in september worden toegevoegd aan de toetsenborden van smartphones en tablets.

Het Unicode Consortium zegt in een verklaring dat de organisatie vanwege de pandemie zich niet aan de planning kan houden. Volgens voorzitter Mark Davis heeft het uitstel verder geen gevolg envoor de nieuwe emoji’s die begin dit jaar al bekend werden gemaakt. Dat betekent dat we dit najaar gebruik kunnen maken van emoji’s van onder andere een piñata, een zeehond, ijsbeer, boomerang, muizenval en bosbessen. Er komt dan ook een transgendervlag beschikbaar.

 

Emoji’s

Sinds 2011 kunnen we dankzij emoji in één oogopslag laten zien hoe we ons voelen. Maar het zijn meer dan alleen maar lollige, boze of verdrietige berichtjes. Ze hebben onze communicatie revolutionair veranderd. Het is wereldwijd de snelst groeiende (beeld)taal ooit.

Het Unicode Consortium zorgt dat grafische tekens worden omgezet in binaire codes. Omdat dat op een uniforme manier gebeurt kunnen ze op alle platformen worden gelezen. Dat betekent dat emoji’s snel op alle apparaten bruikbaar kunnen zijn. Het Consortium bestaat sinds 1991. Bedrijven als Microsoft, Apple, IBM, diverse regeringen en bedrijven als Perl. Grote techbedrijven als Apple en Google werken met de standaard. Wel hebben zij ongeveer een half jaar nodig tussen de aankondiging van nieuwe emoji’s en de verwerking daarvan in de diverse smartphone-systemen.

 

Gerelateerde berichten...

X