Dataknallen op geheime plek met AIVD/MIVD Hackathon

AIVD hoofdkantoor dataknallen

Bij de AIVD en MIVD kun je op 18 en 19 november meedoen aan een hackathon: een evenement waarbij je in teamverband werkt aan creatieve oplossingen voor een technisch probleem. Deelnemers kunnen zich verheugen op een inspannend, maar gezellig weekendje dataknallen in een klein team.

Je krijgt de kans om samen (en in korte tijd) creatieve oplossingen te bedenken voor een technische casus en hiervan een prototype te programmeren. Aan het einde van het weekend mogen alle teams hun ideeën en prototypes presenteren. Een jury bepaalt vervolgens wie met de hoofdprijs naar huis gaat. Wat die prijs inhoudt blijft nog even geheim. En waar het weekend plaatsvindt ook.

Programma

De AIVD en MIVD werken op datagebied veel samen. “Wij organiseren deze hackathon om kennis te maken met technische mensen van buiten onze organisaties en onderling kennis en ideeën uit te wisselen,” schrijven de organisaties in een toelichting. Deelname is overigens  gratis.

“Als je meedoet aan de AIVD/MIVD Hackathon, ga je een heel weekend in een klein team aan de slag. Dit doe je onder persoonlijke begeleiding van medewerkers van beide inlichtingendiensten. Denk aan brainstormsessies, prototypes programmeren, ideeën pitchen en nog veel meer!”

In dit weekend zorgt de organisatie voor alles wat deelnemers nodig hebben om er een mooie hackathon van te maken. “Zo zijn er slaapplaatsen en kun je ook rekenen op lekker eten. Vergeet alleen niet om je tandenborstel mee te nemen. En je laptop is ook wel handig.”

Waar?

De locatie van het weekend blijft voorlopig nog geheim. Het enige dat beide organisaties kwijt willen i dat het een goed bereikbare, maar geheime locatie in Nederland is.

Iedereen is welkom die affiniteit heeft met dataengineering of data science. Van ervaren professionals tot studenten en self-taught coders: iedereen is bent welkom om in te schrijven voor dit evenement.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X