Tweede Dutch Open Hackathon in Amsterdam

Tweede Dutch Open Hackathon in Amsterdam

Voortbouwend op het succes van vorig jaar organiseren acht grote Nederlandse organisaties ook dit jaar weer de Dutch Open Hackathon. Developers gaan binnen 48 uur creatieve oplossingen en toepassingen bedenken voor concrete, alledaagse uitdagingen. Het evenement vindt van vrijdag 30 oktober tot en met zondag 1 november plaats in B.Amsterdam.

De Dutch Open Hackathon 2015 is een initiatief van Albert Heijn, Schiphol Group, de Kamer van Koophandel, KLM, KPN, Philips, Rabobank en USG People. BeMyApp tekent voor de organisatie. Het doel is de innovatieve kracht van grote organisaties én creatieve individuen te bundelen, en om te komen tot nuttige en succesvolle technologische toepassingen. De initiatiefnemers en sponsoren stellen een groot aantal unieke datasets, API’s en hardware ter beschikking. Daarnaast geven zij deelnemers concrete en relevante uitdagingen mee.

“Voor de deelnemers is dit event een uitgelezen mogelijkheid om zichzelf in de kijker te spelen bij de betrokken corporates,” aldus Manja Weitjens, projectleider van de Dutch Open Hackathon 2015. “De partners hebben de financiële middelen en de ondersteuning beschikbaar om slimme toepassingen en proposities succesvol in de markt te zetten.”

Om de deelnemers te helpen relevante en succesvolle apps te ontwikkelen, richt de Dutch Open Hackathon 2015 zich op zes sporen (tracks), namelijk City Life, Entrepeneurship, Health, Transport, Travel, en Work. Voor elke track zijn een aantal concrete uitdagingen geformuleerd, die zijn uitgewerkt in zes verschillende verhalen die gepresenteerd worden op de website van de Dutch Open Hackathon.

 

Succesverhaal vorig jaar

Vorig jaar trok de Dutch Open Hackathon ongeveer 360 geregistreerde deelnemers naar Amsterdam, met ongeveer 50 werkende mobile apps als resultaat. Eén van de succesverhalen van vorig jaar is Feli, een app waarmee je op basis van de smaak en wensen van vrienden een cadeau kunt uitzoeken.