De vernieuwde Big Data Expo 2019

Op 18 en 19 september vindt de 5e editie van de Big Data Expo plaats. In de Jaarbeurs Utrecht komen alle in data geïnteresseerde samen. Met een divers aanbod van exposanten, sprekers en bezoekers is dit dé beurs om contact te leggen en kennis te delen in de wereld van big data.

 

De ervaring van de bezoeker op #1

Dankzij bruikbare feedback van trouwe bezoekers zal de 5e editie nóg interessanter wordt dan voorgaande edities. Er zijn praktische en inhoudelijke verbeteringen doorgevoerd die jouw ervaring als bezoeker zullen verbeteren. Nu de Big Data Expo naar verwachting zal groeien naar ruim 5.000 bezoekers is dit ook hét moment om een aantal zaken goed aan te pakken.

Allereerst is de volledige ‘logistiek’ rondom het lezingenprogramma aangepakt. Er is meer ruimte gekomen voor de lezingen, de zalen zijn opener en lichter geworden en mocht je toch in de rij staan: ook hier is meer ruimte voor gekomen. Ook zijn de pauzes tussen de diverse sessies langer gemaakt. Hierdoor heb je meer tijd om van sessie naar sessie te gaan (en tussendoor nog iets te drinken).

Alle zalen zijn nu uitgerust met een Silent Seminar systeem. Dankzij de koptelefoons heb je geen last van omgevingsgeluid van de beurs en kan je maximaal concentreren op de sprekers.

Last but not least is er deze editie ook een speciaal wetenschappelijk programma ingericht. Hier zal zowel door professoren als door PhD studenten interessante onderzoeken worden gepresenteerd.

 

Aansluitende presentaties

Inhoudelijk is er natuurlijk ook niet stilgezeten. De afgelopen maanden is de organisatie van Big Data Expo druk bezig geweest met het selecteren van de beste cases. Bij het indelen van het programma is rekening gehouden met de diverse rollen die bezoekers kunnen hebben ten aanzien van data vraagstukken. Zoals±

  • Ontwikkeling data applicaties (data engineering, data science etc.)
  • Verantwoordelijke data team (manager data science/ manager analytics)
  • Strategie en visie (C-level)
  • Verantwoordelijke niet data gerelateerd team (marketing/ IT/ E-commerce)
  • Gebruiker data (marketing/ BI/ analyse)

Sprekers stellen hun presentatie zo op, dat het duidelijk is welke rol(len) aansluiten op het kennisniveau. Zo weet je als bezoeker welke presentatie aansluit op je behoefte. Uiteraard is het ook mogelijk om een presentatie te bezoeken om meer kennis op te doen in een andere rol.

 

Deep Racer team

Ten slotte kan je ook qua beleving meer verwachten op de beursvloer. Naast alle exposanten en lezingen is er ook een nieuwe belevenis op de Big Data Expo 2019: de finale van Deep Racer. Dit is een racebaan met zelfrijdende auto’s die voorgeprogrammeerd zijn. De grote vraag is: welk team kan dit het snelst programmeren en zijn auto laten winnen? Ben je liever zelf actief bezig? Dan kun je je vermaken in de mini Escape Room. Weet jij binnen de tijd te ontsnappen?

Een bezoek aan Big Data Expo is, na registratie, gratis. Voor meer informatie en tickets kan je kijken op https://www.bigdata-expo.nl

 

 

Gerelateerde berichten...

X