Dell Technologies ziet kansen ondanks wereldwijde uitdagingen

Dell

Fabrikant Dell reikt tijdens een event in Utrecht Partner Awards uit aan onder meer Dustin en Copaco.

Tijdens Dell Technologies Forum, eerder deze maand in Utrecht, besteedden sprekers veel aandacht aan de krapte op de arbeidsmarkt. “Technologie kan het werk van mensen interessanter maken,” meldde oprichter en CEO Michael Dell in een (heel) korte videoboodschap. Leveranciers en partners spelen daarbij een rol, onder meer door het automatiseren van repetitieve processen – een rol die IT eigenlijk al sinds de late jaren 60 van de vorige eeuw vervult.

Inflatie, oorlog, supply-chain-problemen én kansen

Adrian McDonald (foto), President Dell Technologies EMEA, schetst aan het begin van zijn rede een somber beeld van de markt. “We zien een grote economische neergang. Problemen met de toeleveringsketens houden aan. We zien voor het eerst in vele decennia een oorlog in Europa en er is sprake van een forse inflatie.”

McDonald, die duidelijk de taak had de boodschap van Dell Technologies op het publiek over te dragen, ziet echter ook kansen. “Deze recessie is beslist anders dan eerdere periodes van economische tegenwind. De werkloosheid is op dit moment niet significant, terwijl de vraag naar personeel groot is.”

De topman gelooft dat die combinatie een grote kans biedt om agressiever gebruik te maken van digitale oplossingen “om de economie sneller te laten draaien”. Zowel etterprises als het mkb kunnen daarvan profiteren.

Technologie leidt de strategie

McDonald zegt dit in de overtuiging dat technologie tegenwoordig niet meer gaat over pure technische veranderingen. “In eenvoudige bewoordingen gaat technologie echt over de kortste reis naar het bedrijfsresultaat, of de kortste reis naar de impact op de burger, of de kortste reis naar een verbeterde impact op de gezondheidszorg.”

Hij haalt McKinsey aan. Die researchers stellen “dat je vandaag een door technologie geleide bedrijfsstrategie nodig hebt, niet een door technologie ondersteunde bedrijfsstrategie.” Deloitte voegt er, zegt McDonald, aan toe, dat de mate van digitalisering tegenwoordig de essentiële onderscheidende factor tussen de ene organisatie en de andere is.

IT essentieel voor elk bedrijfsaspect

“Als ik met de CEO’s van Europa spreek, omschrijven ze zichzelf steeds vaker als de topman van een digitaal bedrijf met een bankvergunning. Of van een digitaal bedrijf dat vrachtwagens laat rijden.” De opdracht van een leverancier als Dell Technologies, samen met het partnerlandschap, is dan die digitale ervaring te optimaliseren. Het IT-budget wordt daarbij steeds vaker het bedrijfsbudget. En niet alleen voor grote ondernemingen.

Het vinden van bekwaam personeel is een grote zorg

“IT doet inmiddels dus meer dan het automatiseren van backoffice-processen, het speelt ook een steeds belangrijker rol aan de voorkant van de organisatie. De uitgaven voor cyberbeveiliging komen bijvoorbeeld steeds vaker uit het CEO-budget. Cybersecurity raakt immers de kern van de onderneming.”

Arbeidsmarkt grote uitdaging

Op het moment dat elk bedrijf een IT-bedrijf is, worstelen directies met twee uitdagingen. “De grootse uitdaging is cyberveiligheid. Men wil niet in de media komen vanwege een securityprobleem.” Ook hier is het de IT in de vorm van leveranciers en partners die een belangrijke rol speelt. “Maar daarnaast is de grote zorg het vinden en houden van bekwame medewerkers.”

IT-taken automatiseren

We moeten ons, stelt de topman, consenteren op de werkdruk van de IT’ers. “Als we deze bekwame en waardevolle mensen optimaal willen inzetten, dan zullen we hen moeten bevrijden van repetitieve taken. Die kunnen we immers automatiseren. Ook door het aanbieden van bijvoorbeeld opleidingen, zodat de ondernemingen werkelijk het maximale uit kunstmatige intelligentie en Machine Learning te halen reduceren we hun werkdruk.”

Dell-partners onderscheiden

Tijdens het evenement in DeFabrique reikte Adrian McDonald, samen met Kees van Luijk, Channel Director Dell Technologies Nederland een aantal Parter Awards uit. Dienstverlener SLTN won daarbij zowel de Overall Partner of the Year Award als de Excellence in Enterprise Award.

Twee onderscheidingen voor zowel Dustin als SLTN

Ook Dustin wist twee onderscheiding in de wacht te slepen, namelijk die voor Workstation Partner of the Year en de die voor Excellence in Healthcare. Copaco ontving de Award voor Distributor of the Year.

Met het toekennen van deze awards geeft Dell Technologies publiekelijke erkenning voor zijn business partners.

Gerelateerde berichten...