Detacheerders en IT-dienstverleners werken 4 jaar samen voor werkgelegenheid noordelijke provincies

TransIP

Get There, Brunel, QNH en New Nexus gaan minimaal vier jaar samenwerken om de werkgelegenheid te vergroten. Zij voorzien Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) sinds begin dit jaar van tijdelijke IT-inhuurkrachten. Vergroten van werkgelegenheid op IT-gebied in de noordelijke provincies is het doel. DUO trekt 60 miljoen euro per jaar uit voor inhuur van externe IT’ers.

De partijen richten zich de komende jaren op IT-profielen in de infra, bouw en business. De partijen zijn vooral op zoek naar JAVA-programmeurs, infra-ontwikkelaars, security experts, testers en applicatiebeheerders.

 

Inhuur

DUO beschikt over een grote IT-organisatie die applicaties voor studenten en onderwijsinstellingen ontwikkelt en beheert. DUO is een van de grootste IT-werkgevers van Nederland. Door het samenwerkingsverband liggen er veel carrièremogelijkheden voor IT’ers in de regio. De vier partijen richten zich dan ook specifiek op inhuur van IT’ers uit het noorden.

De vier partijen worden in hun werk ondersteund door onderaannemers AC Plus Automatisering, ICT Partners, Scauting en BQA. De partijen zullen nauw met elkaar gaan samenwerken.

 

Kennis delen

“We zullen regelmatig interne evenementen organiseren,” zegt penvoerder Nico Kluin. Alle partijen kunnen hun kennis met elkaar delen. Dat is noodzakelijk in zo’n groot samenwerkingsverband. We dragen samen zorg voor de ontwikkeling van de (toekomstige) medewerkers. Dit doen we onder andere door trainingen te bieden op het gebied van soft skills en het uitbouwen van de technische vakkennis.” Op dit moment detacheren de partijen samen meer dan 480 professionals in de noordelijke regio.

Gerelateerde berichten...

X