Digitaal paspoort maakt plaats voor eHerkenning

sprong over afgrond

Eind 2020 wordt eHerkenning de nieuwe standaard voor B2B-authenticatie in de verzekeringsbranche. SIVI, het standaardisatie-instituut voor de verzekeringsbranche, heeft inmiddels afspraken gemaakt om verzekeraars en tussenpersonen te helpen met de overgang.

Zowel gebruikers en dienstverleners stappen uiterlijk eind 2020 over. Het Digitaal Paspoort is niet meer veilig genoeg. eHerkennig is dé standaard voor B2B-authenticatie in heel Nederland. Dit geldt ook buiten de verzekeringssector. Zakelijk inloggen bij de overheid bijvoorbeeld gaat al verplicht via eHerkenning.

 

Belangrijk

SIVI vindt de brancheafspraken over standaarden van B2B-authenticatie in de verzekeringsmarkt heel belangrijk. Het Digitaal Paspoort is al twintig jaar de branchestandaard. De belangrijkste reden dat het Digitaal Paspoort zoveel wordt gebruikt is de automatische toegang voor tussenpersonen tot extranetten van verzekeraars en serviceproviders.

Tot eind december 2020 blijft het Digitaal Paspoort ondersteund, ook als een partij eerder overstapt. Het is belangrijk dat beide systemen in deze periode naast elkaar gebruikt kunnen worden.

 

Overgang

Tot die tijd kunnen bedrijven gebruik maken van proposities die de overgang eenvoudig en zo goedkoop mogelijk maken. Eind juli tekenden Dick Dekkers en Marcel Wendt (Digidentity) en Peter Mols (SIVI) het contract voor deze afspraak.

Marcel Wendt: “Digidentity heeft het initiatief genomen voor het doorbreken van haar eigen monopoliepositie. Wij gaan uit van onze eigen kracht en maakten graag afspraken met SIVI”. Peter Mols: “De overgang naar eHerkenning is vanzelfsprekend en biedt keuzevrijheid aan gebruikers en online dienstverleners. Voor een soepele overgangsperiode biedt Digidentity meerdere proposities. Ik ben blij dat we het hierover eens zijn”.

 

Gerelateerde berichten...

X