Digital twins maakt prototypes en fysieke testen overbodig

twins

Digital twins maken een snelle opmars. De behoefte aan prototypes en fysieke testen verdwijnt in de komende zes jaar. Hiermee krijgt een al langer bestaande trend een vervolg. 85% van de organisaties gebruikt al digital twins. Of is van plan de technologie te gaan doen. Dit vooral om hun duurzaamheidsdoelen te helpen realiseren. Deze observaties blijken uit een wereldwijd onderzoek onder 2.000 professionals naar de adoptie van digital twin-technologie in verschillende markten. Altair voerde dit onderzoek uit.

Behoefte aan informatie over digital twins

Van de ondervraagde organisaties die nog geen digital twins gebruiken, verwacht bijna de helft dat ze deze technologie binnen drie jaar gaan adopteren. Dit, terwijl nu al drie op de vier organisaties digitale tweelingen gebruikt. Ruim een derde van de ondervraagden gaf aan meer te willen weten over de praktijkcases, data-optimalisatie, convergentie en andere aspecten van digital twin-technologie.

Impact op duurzaamheid

Dat de opmars van deze techniek stormachtig verloopt blijkt wel uit het feit dat 71% pas sinds vorig jaar in deze innovatie investeert. Een grote aanjager blijkt het streven naar duurzaamheid te zijn. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat digital twins helpen de weg naar een CO2-neutrale toekomst te simuleren. Bij 92% van de respondenten heeft deze technologie al de duurzaamheid binnen hun organisatie verbeterd.

Objecten realtime volgen

Organisaties gebruiken digital twins voor verschillende toepassingen en redenen. 95% zet de technologie in voor betere communicatie tijdens de ontwikkeling van nieuwe producten. 51% gebruikt de tweelingen om slimme objecten te maken. Dit, terwijl de helft van de ondervraagden de technoloigie inzet om objecten in de echte wereld in realtime te volgen.

Minder verspilling met digital twins

Digital twin-technologie biedt verschillende voordelen zoals nauwkeurigere risico-analyses, kortere time-to-market en een hogere klanttevredenheid. Bijna driekwart van de ondervraagden zei dat de technologie hun producten of processen energiezuiniger en/of minder verspillend heeft gemaakt.
Daarnaast zijn respondenten ook van mening dat digital twin-technologie de wijze waarop producten in de toekomst worden ontwikkeld gaat veranderen.

Gerelateerde berichten...