Digitale belevenistafel voor patiënten in tijdelijk coronacentrum

ziekenhuiskamer met bed

Het Aafje zorghotel, dat tijdelijk dienst doet als coronacentrum, krijgt tijdelijk een belevenistafel. Dit grote, interactief scherm komst oorspronkelijk uit de ouderenzorg. Deze tafel is een draadloze, verrijdbare versie die van bed naar bed kan rijden.

De Belevenistafel moet de herstellende patiënten ontspanning en beleving bieden. Je kunt er onder andere foto’s en films op bekijken, een spel op spelen en meezingen met liedjes. De tafel past zich steeds aan de cliënt. Via een eigen account kunnen patiënten ook beeldbellen.

De interactieve tafel van Pameijer is oorspronkelijk in gebruik bij dementerende ouderen. Het maakt deel uit van een reeks innovaties waar Aafje vijf jaar geleden mee startte. Naar behoefte kun je via de tafel (oude) radio- en tv-fragmenten afspelen of spellen of puzzels doen. Gebruikers kunnen op een eigen account ook eigen materiaal (laten) klaarzetten. Verder sluiten steeds meer musea zich aan bij het initiatief. Dit betekent dat een online bezoek ook mogelijk is.

Coronacentrum

Het Aafje zorghotel, locatie Maasstad ziekenhuis, is sinds eind maart ingericht als coronacentrum. Het centrum biedt ruimte aan maximaal 160 patiënten en staat in directe verbinding met het ziekenhuis. Op dit moment verblijven hier 29 coronapatiënten.

Wegens het besmettingsgevaar hebben zij geen fysiek contact met anderen. Technologie is voor hen een uitkomst. Alex Lindenburg, manager Aafje Coronacentrum: “Deze patiënten kunnen geen fysiek contact met anderen hebben. Met de Belevenistafel bieden we ze een tijdsbesteding tijdens hun herstel. De Belevenistafel is een draadloos apparaat. Dat is een groot voordeel omdat onze patiënten hier vanuit het bed gebruik van kunnen maken.”

 

Gerelateerde berichten...

X