Dropbox gaat eind maart naar de beurs

Dropbox

Al langer zoemden de geruchten en de voornemens, maar vanaf eind maart gaat Dropbox zeker naar de beurs. Het bedrijf krijgt daar de noemer DBX op de Nasdaq. Dat meldt Bloomberg.

Het Amerikaanse bedrijf hoopt daarmee in korte tijd 500 miljoen dollar op te halen. Het bedrijf wordt gewaardeerd op zo’n 10 miljard dollar. Goldman Sachs en JP Morgan Chase gaan de hele beursgang waarschijnlijk begeleiden.

 

Winst

Een van de belangrijkste redenen voor de beursgang lijkt het constante verlies dat het bedrijf in zijn inmiddels elfjarig bestaan lijdt. Dit ondanks de hoge geschatte waarde van het bedrijf.

Zo valt op te maken uit de onlangs uitgebrachte jaarcijfers dat het bedrijf in 2017 een verlies leed van 112 miljoen dollar. Dit terwijl de omzet wel stijgt. In 2017 was dat 1,1 miljard dollar, tegen 845 miljoen in 2016.

Volgens analisten bij Bloomberg is de geschatte waarde van 500 miljoen een startpunt. eranderen. In 2014 werd de waarde bij een eerdere investeringsronde op 10 miljard dollar geschat.

 

Gratis en betaald

Dropbox biedt zowel gratis als betaald opslagcapaciteit voor digitale bestanden. Deze worden in de cloud opgeslagen en kunnen met vrijwel alle systemen gesynchroniseerd worden.

 

Groei en strategie Dropbox

Dropbox heeft inmiddels 11 miljoen betalende klanten in 180 landen. Volgens het bedrijf komt ongeveer de helft van winst van buiten de VS.

Ook in Nederland groeit het aandeel van het bedrijf nog steeds. Vorig jaar wed becijferd dat ruim veertig procent van de Nederlandse gebruikers binnen Dropbox werkt met mensen uit andere landen. Dit is een toename van 165 procent sinds 2015.

Verder is het bedrijf nog steeds druk met vergroting van de bruikbaarheid op alle platformen. Zo werd de dienst halverwege vorig jaar geïntegreerd in de Apple Files app voor iOS 11. Dit stelt gebruikers in staat hun bestanden  gemakkelijker te beheren. De integratie zorgt voor een grote uitbreiding van de bestandsfuncties.

 

Reacties

Het bedrijf uit San Francisco begon met een gratis opslagdienst en bokst op tegen grote concurrenten als Google en Microsoft. Wat de reacties van deze laatste twee techreuzen is, is overigens nog niet bekend.

 

Gerelateerde berichten...

X