Eén op de twintig grote organisaties wil nooit naar de cloud

omgeving
Bij vijf procent van de grote organisaties draait het IT-landschap nog volledig on-premise. Deze organisaties zijn ook niet van plan om hun IT-landschap ooit naar de cloud te migreren. Van de overheids- en semioverheidsinstellingen wil zelfs dertien procent nooit naar de cloud. Dit blijkt uit onderzoek van Conclusion MBS. Zij stelden vragen aan 300 IT-beslissers en -beïnvloeders bij organisaties met meer dan 300 fte.  Er zijn drie belangrijke redenen die men geeft om niet naar de cloud te gaan. Ten eerste wil men data niet beschikbaar stellen aan de cloudleverancier. Daarnaast krijgt men vaak negatief advies van de IT-afdeling omtrent overstap naar de cloud in verband met securityrisico’s. En tot slot wil men niet afhankelijk zijn van één leverancier.

Meeste organisaties (deels) in cloud

Bijna driekwart van de organisaties (74%) heeft minstens een deel van het IT-landschap in de cloud draaien. Ruim één op de tien (12%) heeft een on-premise IT-omgeving zelfs helemaal afgezworen. Dit aantal ligt nog hoger in de IT-sector (20%) en binnen het onderwijs en onderzoek (17%). Daarnaast is nog een aantal organisaties (9%) voornemens om binnenkort naar de cloud te migreren. Organisaties maken voornamelijk gebruik van een hybride cloudomgeving (36%) of enkel een private cloudomgeving (34%). De voornaamste redenen om naar de cloud te gaan, zijn kostenefficiënter worden (42%), innovatiekracht vergroten (20%) of businesstransformatie realiseren (14%)

Geen verrassing

“Het is niet verrassend dat een klein deel van de organisaties achterblijft en de cloud nog niet heeft omarmd”, zegt Jan-Douwe Jilderda, directeur bij Conclusion MBS. “Bij iedere technologische ontwikkeling zie je dit gebeuren. Alleen organisaties die de stap naar de cloud niet zetten, hebben grote kans om kopje onder te gaan. Ze worden immers aan alle kanten ingehaald. Het is jammer dat organisaties zich laten tegenhouden door bepaalde angsten en hierdoor de mogelijkheden van een cloudplatform als Microsoft Dynamics mislopen. Het zou goed zijn als deze organisaties een expert om advies vragen, voordat ze onjuiste conclusies trekken.”

Over het onderzoek
Dit onderzoek is in opdracht van Conclusion MBS uitgevoerd door Markteffect onder 300 beïnvloeders en beslissers op het gebied van IT, binnen organisaties met minimaal 300 FTE.

Gerelateerde berichten...