Ehealth apps: hoe simpeler, hoe succesvoller

mobiel met stethoscoop

Hoe simpeler, hoe succesvoller. Dat is volgens Lilian Beijer, de onlangs benoemde associate lector eHealth aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), één van de belangrijkste succesfactoren voor ehealth apps. “Waarom zou je niet beginnen met een eenvoudige, al bestaande app?”.

Volgens Beijer blijven mensen bijvoorbeeld na een operatie in de Sint Maartenskliniek of na een beroerte nog maar kort in de kliniek en zijn dan al snel uit het zicht verdwenen. E-health biedt de Sint Maartenskliniek de mogelijkheid om een digitale vinger aan de pols te houden.

Beijer en haar team gaan zich de komende twee jaar richten op de revalidatiepatiënten. Dit zijn namelijk bij uitstek chronische patiënten. Als ze de Sint Maartenskliniek verlaten, dan blijven ze te maken hebben met beperkingen. Bijvoorbeeld omdat ze na een beroerte halfzijdig verlamd zijn. Het is belangrijk dat ze blijven oefenen om te voorkomen dat ze vallen en met een gebroken heup op de Eerste Hulp terecht komen. Dat zou je onder meer kunnen stimuleren door een eenvoudige bewegingsapp.
Lees het hele interview met Lilian Beijer online of in ICT/Magazine van september.

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...