Enthouiaste geluiden over proef hartrevalidatie op afstand van Haga ziekenhuis

mobiel toegangscode intoetsen
Het hartcentrum van het Haga Ziekenhuis startte een klein jaar geleden met een proef met hartrevalidatie op afstand. Patiënten hoeven hierdoor minder vaak naar het ziekenhuis voor controle. Inmiddels zijn de eerste geluiden van het programma veelbelovend.
De eerste patiënten die vorige herfst aan het project wilden meedoen, hadden al een operatie ondergaan. Zij moesten eerst met goed gevolg een inspanningstest afleggen. Daarna kregen ze een smartphone met een app mee, die overigens gratis te downloaden is in zowel de Play Store als de App Store.
De groep kreeg ook een  hartslagmeter mee. Deze is bedoeld om de hartslag te registreren tijdens het sporten. Ook de resultaten hiervan worden via de app verwerkt.

Beweging

Het ziekenhuis kan op zijn beurt de uitslagen en voortgang inzien. De arts kan zo in de gaten houden of het goed gaat met de patiënt en of deze de voorgeschreven beweging wel of niet haalt.
Behalve het behandelprogramma is in de app ook allerlei informatie verwerkt, ook voor de operatie. Na installatie kiest de gebruiker de ingreep die van toepassing is en vult de operatiedatum in.
Op een tijdlijn staat vervolgens in 6 hoofdstukken alle belangrijke informatie in tekst, filmpjes en illustraties. De hoofdstukken zijn: algemene informatie, vóór de opname, de opname, de operatie, na de operatie en thuis.

Veelbelovend

De eerste geluiden zijn volgens zorgvakblad voor hoger management Zorgvisie inmiddels veelbelovend. Andere afdelingen van het ziekenhuis tonen inmiddels ook interesse. De belangstelling bij patiënten van andere ziekenhuizen groeit ook.

Gerelateerde berichten...

X