Epic wint zaak tegen Google om illegaal monopolie

game controllers

Alphabet, het moederbedrijf van Google heeft een illegaal monopolie met Google Play. Dat was volgens persbureau Reuters de uitspraak van een Amerikaanse jury in een rechtszaak die Epic Games, van Fortnite, tegen het bedrijf had aangespannen.

De zaak tegen Alphabet stamt al uit 2020. Epic begon de zaak omdat ze van mening zijn dat Google misbruik maakt van hun macht in de appstore. Een eerdere zaak van de gamemakter tegen Apple haalde het niet.

De jury had dit keer maar een paar uur nodig om tot een unaniem oordeel te komen. De manier van werken van Google is volgens de jury oneerlijk voor app- en gamemakers. Ze hekelen vooral het feit dat alle makers die hun app of game in de PlayStore willen verkopen, verplicht om alle betalingen via het betalingssysteem van Google te laten lopen.

De uitspraak kan flinke gevolgen hebben voor Alphabet en Google. En toch hangt het bedrijf nog geen veroordeling boven het hoofd. Dat is de taak van een andere rechter in San Francisco. Intussen zei Google/Alphabet meteen na de uitspraak al in hoger beroep te gaan. Zij vinden het predikaat illegaal monopolie volkomen onterecht.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...