Evolve IP neemt Nederlandse cloudcommunicatieprovider Mtel over

Evolve IP

Evolve IP, heeft vandaag aangekondigd dat het Mtel, cloud-communicatieprovider uit Nederland, overneemt. Deze strategische aankoop is onderdeel van de groeistrategie van het bedrijf en zal de positie van Evolve IP in Europa versterken. Mtel is opgericht in 1999 en biedt cloud-communicatieoplossingen, zoals contactcenters, IP-telefoonsystemen en oplossingen voor zakelijke samenwerking.

Mtel deelt een belangrijke onderscheidende marktfactor met Evolve IP, namelijk het bieden van compleet op maat gemaakte contactcenteroplossingen en integratiemogelijkheden die passen bij de unieke behoeftes van onze klanten. Mtel biedt daarnaast ook direct fysieke aanwezigheid in Europa, inclusief bijkomende datacenters als uitbreiding voor Evolve IP’s huidige netwerk in het Verenigd Koninkrijk, Israël en Australië. Ook ondersteunt Mtel met een sterk team van technisch, ondersteunend, development, sales en marketingpersoneel de groei van de regio.

“We kijken ernaar uit de werknemers, klanten en partners van Mtel te verwelkomen bij Evolve IP”, zei Thomas J. Gravina, voorzitter, algemeen directeur en mede-oprichter van Evolve IP. “Mtel heeft een geweldig bedrijf opgebouwd in Nederland en Duitsland en we willen graag verder groeien in de Europese markt, zowel organisch als door M&A”.

“Mtel en Evolve IP delen reeds diverse principes, zoals onze gedeelde bluechip-technologiearchitectuur, onze inzet voor onze klanten en gelijke bedrijfscultuur – dit maakt deze overname een ongelofelijk goede stap”, zei Guy Fardone, president en oprichter van Evolve IP. “We zien er enorm naar uit om nauw samen te kunnen werken met onze nieuwe medewerkers om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen. Hierdoor kunnen we onze positie in de regio versterken en onze klanten wereldwijd een betere dienst verlenen”.

“We zijn verheugd dat we deel gaan uitmaken van Evolve IP, wat ons nieuwe kansen biedt om onze positie te versterken in de regio”, zei Michiel van Dis, algemeen directeur van Mtel. “Deze acquisitie biedt zowel huidige als potentiële klanten in heel Europa de mogelijkheid voordelen te benutten van Evolve IP’s focus op het bouwen van op maat gemaakte cloud strategieën. Daarnaast staat Evolve IP bekend om zijn door analisten bekroonde oplossingen. Onze klanten zullen als eerste profiteren van de web-based managementportal OSSmosis™ en diverse contactcenterintegraties”. IMAP Netherlands en Q Advisors waren financieel adviseurs voor Mtel in verband met deze transactie.

Evolve IP biedt cloudoplossingen aan meer dan 1.500 bedrijven en meer dan 210.000 gebruikers in onder andere de gezondheidszorg, financiële sector, diergeneeskunde, juridische sector, verzekeringssector, bouw, technologiesector, reisbranche en detailhandel.

Gerelateerde berichten...

X