3min Ondernemen

Pak ‘Technical Debt’ aan met automation

Pak ‘Technical Debt’ aan met automation

Wat bedoelen we met ‘Technical Debt’ in de context van workload automation? Het is een opeenstapeling van quick fix workarounds die zich ophopen als gevolg van de beperkingen van oude en verouderde legacy scheduling of workload automation tools. Deze workarounds worden “debt ofwel schuld” genoemd omdat het compromissen zijn die een blijvende en toekomstige last toevoegen aan de organisatie die alleen kan worden terugbetaald door extra werk.

Technical Dept kost een enorme hoeveelheid handmatige inspanning en tijd omdat uw beste teamleden brandweermannen worden, die voortdurend controleren of processen voltooid zijn, of de infrastructuur draait en of patches zijn aangebracht. Legacy tools laten gewoon geen business logica toe die de nood aan menselijke tussenkomst vermindert door processen in staat te stellen zich automatisch aan te passen aan verschillende variabelen.

En met oudere schedulers weten de medewerkers van de bedrijfsvoering niet echt wat er met hun processen gebeurt. Dit lijkt misschien onbelangrijk, zolang ze maar de resultaten krijgen die ze nodig hebben. Maar als er iets fout gaat, ontstaat er een mysterie dat meer tijd kost om op te lossen.

Veel legacy schedulers kunnen bijvoorbeeld niet zien of er problemen zijn verborgen in gegevensbestanden. Meestal geven ze alleen aan welke bestanden zijn verplaatst of bijgewerkt, niet wat er binnen die bestanden aan de hand is.

Dit kan grote problemen veroorzaken voor veel voorkomende complexe activiteiten, zoals die ter ondersteuning van business intelligence (BI). Zonder enig inzicht in de gegevens zelf komen gebruikers pas achter het probleem als ze onjuiste BI-informatie krijgen, en dat is te laat.

Moderne digitale bedrijfsautomatisering kan controleren of er iets ontbreekt, of een bestand te groot of te klein is – en de organisatie dat meteen laten weten. Het is niet nodig om extra tijd te besteden aan het handmatig controleren of alle BI-bestanden correct of volledig zijn.

Om deze functionaliteit met oudere, onsamenhangende schedulers te krijgen, moeten operationele experts vaak extra taken aanmaken om de bestandsgegevens te controleren voordat ze naar de BI-applicatie gaan. Nogmaals, dit wordt een technische schuld die na verloop van tijd kosten en complexiteit toevoegt.

Een betere oplossing is om moderne workload automation technologie te gebruiken om geautomatiseerde runbooks te bouwen, die begeleiding bieden wanneer processen ongebruikelijke situaties tegenkomen. Door unieke business logica aan processen toe te voegen, maakt moderne workload automation auto-remediation mogelijk, zodat processen blijven draaien in plaats van te stoppen of opnieuw op te moeten starten.

Als bijvoorbeeld een gegevensbestand kleiner is dan het zou moeten zijn, kan het systeem het proces automatisch pauzeren, de instellingen wijzigen en een alternatieve route nemen om het proces te voltooien – zonder handmatige tussenkomst. Voeg deze en andere veel voorkomende herstelstappen toe aan uw runbook met behulp van agile workload automation en u heeft een manier om complexiteit en handmatige inspanning te verminderen, terwijl de snelheid en nauwkeurigheid toeneemt die in de loop van de tijd verbetert.

Redwood Business Process Automation is ontworpen om u te helpen precies dit soort operationele scenario’s te bouwen. Het is de snelste manier om de opeenstapeling van technische schulden in uw dagelijkse werkzaamheden te elimineren en te stoppen.

Lees meer over Redwood’s Business Process Automation platform, werelds enige enterprise workload automation as a service oplossing, en meld u hier aan voor een demo.