5min Ondernemen

Telelock: deuren openen met een telefoon

Telelock: deuren openen met een telefoon

Het sleutelbeheer binnen de thuiszorg is een veiligheidsrisico voor zowel cliënt als verzorgende en bovendien een grote kostenpost. Om zorg te kunnen leveren, moet een cliënt een sleutel van zijn woning afgeven aan een thuiszorgorganisatie. Die sleutel wordt vervolgens opgeborgen in een sleutelkluis aan of bij de voordeur van de woning.

Het aantal deuropeningen in Nederland door thuiszorg, mantelzorg, et cetera, ligt gemiddeld op meer dan 100.000 keer per dag (Bron CBS). Logisch dat sleutels kwijtraken, gekopieerd worden en vergeten wordt om terug te plaatsen in de sleutelkluis bij de woning – met alle gevolgen van dien.

Mobiele telefoon als digitale sleutel
Telelock vervangt de traditionele sleutel door een digitale sleutel voor de thuiszorg. Een cliënt behoudt toegang tot zijn woning met zijn eigen mechanische sleutels, en aan de buitenzijde van de woning is niets zichtbaar.

Uniek is dat standaard de mogelijkheid aanwezig is dat de cliënt bepaalt aan wie deze digitale sleutel uitgegeven wordt. Dit kan een thuiszorgorganisatie zijn, maar ook mantelzorg, apotheek, huisarts, et cetera kunnen een digitale sleutel ontvangen waarmee zij toegang tot de woning van de cliënt kunnen krijgen.

Veiligheid en zelfregie gewaarborgd
De productlijn van Telelock is compleet en voldoet aan Nederlandse wettelijke bepalingen, waardoor de veiligheid en privacy voor cliënt en zorgverlener gewaarborgd worden en waarbij aanzienlijke besparingen in kosten voor organisaties mogelijk zijn.
De cliënt kan bepalen wie toegang heeft tot zijn woning en kan nog steeds zelf gebruik maken van zijn traditionele sleutel zonder deze te moeten afgeven aan derden. De cliënt behoudt dus zelfregie.

Unieke eigenschappen
De eigenschappen van de Telelockproducten en -software zijn uniek, en specifiek afgestemd op de thuiszorg in Nederland. Bij deze Nederlandse ontwikkeling is gebruik gemaakt van praktijksituaties met cliënten, zorgverleners, zorgorganisaties, zorgcoöperaties en woningbouwverenigingen. Juist door deze unieke eigenschappen garandeert Telelock voor cliënten en zorgverleners veiligheid en geborgenheid op een manier die hiervoor niet mogelijk was.

Geschikt voor alle Nederlandse deuren
De Telelock-oplossing past op alle Nederlandse deuren. Voor alle producten geldt dat aan de buitenzijde van de deur niet zichtbaar is dat deze sloten toegepast worden. Alle Telelockproducten zijn in Nederland ontwikkeld en geproduceerd, en werken op standaard penlite (AA) batterijen – eventueel oplaadbaar – maar kunnen ook gevoed worden met een standaard (12V) adapter of beide.

De motorcilinder
De motorcilinder is het paradepaardje van het Telelock-concept. Simpel, altijd werkend op batterijen en passend op alle Nederlandse voordeuren die voorzien zijn van een enkel- of meerpuntslot in de deur. De motorcilinder is ook geschikt voor senioren- en comfortsloten.

Alleen de cilinder hoeft vervangen te worden; er zijn verder geen extra bouwkundige aanpassingen nodig. Met een configuratie app op een mobiele telefoon worden alle instellingen in de motorcilinder gezet.

De Telelock is standaard uitgerust met een SKG[Symbool] *** cilinder, drie mechanische sleutels met certificaat en vijf digitale sleutels voor toegang met een mobiele telefoon. Maximaal 500 digitale sleutels per slot/woning.

Het Telelock oplegslot vervangt het bestaande oplegslot zonder bouwkundige aanpassingen. Speciaal voor oplegsloten bij centrale toegangsdeuren die geopend worden met een ketting, heeft Telelock een kettingdeuropener ontwikkeld.

Voor bestaande centrale toegangsdeuren van appartementcomplexen is de deurcontroller ontwikkeld. Deze controller zorgt ervoor dat de zorgverlener ook door de centrale toegangsdeur naar binnen kan, zonder dat er iets verandert voor de overige bewoners van het complex. Het Telelock oplegslot is standaard met drie mechanische sleutels en vijf digitale sleutels voor toegang met een mobiele telefoon. Maximaal 500 digitale sleutels per slot/woning.

Gedeeld sleutelbeheer
Telelock functioneert zonder dat er internet in de woning nodig is. Elk slot of module kan 500 verschillende unieke digitale sleutels onthouden (cliëntbeheer), en voor beheer van een zorgorganisatie zelfs 100 groepen met in elke groep 65000 unieke digitale sleutels zonder dat het slot of de module verbinding heeft met internet. Elk slot of module heeft bovendien een geheugen voor 2000 gebeurtenissen. Deze gebeurtenissen worden opgeslagen via de mobiel, zonder dat er inbreuk gemaakt wordt op de privacy.

Digitale sleutels voor cliënt
Standaard zitten er bij elk slot vijf gratis digitale sleutels en zijn extra digitale sleutels na te bestellen. Een cliënt kan zelf bepalen aan wie hij of zij de digitale sleutels uitgeeft. Dit kan bijvoorbeeld familie, buren of mantelzorg zijn. Deze personen kunnen dan met hun mobiele telefoon naar binnen. Heeft een cliënt meer digitale sleutels nodig, dan kan hij of zij deze bijkopen tot maximaal 500 stuks per woning. Indien een cliënt iemand geen toegang meer wil verlenen, haalt de cliënt de uitgeleende digitale sleutel weer terug. Omdat alle digitale sleutels uniek zijn, is het mogelijk om de teruggehaalde digitale sleutel aan iemand anders te geven.

Nieuwe toekomstige ontwikkelde updates voor de sloten of modules worden per mobiel naar het slot overgebracht , zonder dat de gebruikers er iets van merken.

Digitale sleutels voor zorgorganisaties
Als een thuiszorgorganisatie of andere organisatie van een cliënt één digitale sleutel ontvangt, kan de organisatie met deze ene digitale sleutel zijn medewerkers toegang verlenen tot de woning. Elke zorgmedewerker heeft zijn of haar eigen unieke digitale sleutel, waarmee toegang verleend kan worden tot meerdere woningen.

Indien een cliënt zijn digitale sleutel terughaalt, heeft de medewerker geen toegang meer tot de woning van de cliënt, maar natuurlijk wel tot de andere woningen waarvan de organisatie en de medewerker toegangsrechten hebben. Binnen het concept is het mogelijk om persoonsalarmering, planningssoftware et cetera van derden te koppelen aan toegang voor woningen. Informeer gerust naar de mogelijkheden.