Extra thuiswerkvergoeding voor Rijksambtenaren

thuiswerken bureau met boeken en telefoon

Rijksambtenaren krijgen een extra thuiswerkvergoeding voor de inrichting van hun digitale werkplek. De vakbonden en staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties zijn het eens geworden over een nieuwe cao voor de sector. Daarin zit de vergoeding verwerkt.

De ruim 120.000 rijksambtenaren krijgen een loonsverhoging van 0,7% en een eenmalige beloning van 225 euro. De nieuwe CAO Rijk loopt van 1 juli 2020 tot 1 januari 2021.

De volgende stap is dat de vakbonden het onderhandelaarsakkoord voorleggen aan hun achterban. De uitkomsten bespreken de bonden weer met de onderhandelaars van de rijksoverheid.

 

Thuiswerkvergoeding

Door de coronacrisis werken de meeste rijksambtenaren thuis. In lijn met de berekening van het Nibud is afgesproken om een eenmalige compensatie voor de periode van half maart 2020 tot en met 31 december 2020 uit te keren aan thuiswerkende rijksambtenaren. De eenmalige vergoeding komt uit de lagere reiskosten omdat rijksambtenaren niet naar kantoor hoeven te reizen.

Werkgever en vakbonden willen verder verkennen hoe ambtenaren na de crisis gecombineerd thuis en op kantoor kunnen werken. Die besprekingen zijn nog niet afgerond en komen dus ook nog niet terecht in deze CAO.

Als werkgever gaat de Rijksoverheid ook inzetten op verduurzaming van het vervoer van rijksambtenaren, zo bleek uit een bericht. Er komen bijvoorbeeld nieuwe regels voor internationale dienstreizen, om te zorgen voor minder vliegverkeer. Rijksambtenaren kunnen bijvoorbeeld 500 euro krijgen voor een fiets voor hun woon-werkverkeer. Er komt ook een pilot met leasefietsen.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X