Facebook evacueerde medewerkers uit Afghanistan

facebook

Facebook zou 175 mensen uit Afghanistan geholpen hebben met ontsnappen. Dat gebeurde volgens de BBC kort na de overname van het land door de Taliban.

Het zou gaan om 175 mensen. Dit zijn naast een paar personeelsleden van het bedrijf activisten en journalisten. Bij de groep zaten 75 kinderen. Volgens de omroep kwam de groep deze woensdag  aan in Mexico. De evacuatie gebeurde met steun van de Mexicaanse regering.

Medewerkers

Een woordvoerder van Facebook vertelt aan de BBC dat terwijl ze bezig waren met de evacuatie van een aantal medewerkers uit het land, ze op het spoor kwamen van een groep journalisten en hun naasten, die groot gevaar liepen.

De assistentie komt na een reeks maatregelen op het platform zelf. Zo konden Afghaanse gebruikers kort na de overname hun hele profiel met een muisklik blokkeren.

Verder wordt vanaf het moment van overname van het land ook alle content dat ook maar iets te maken heeft met de Taliban geweerd van het platform. Het netwerk verwijdert en blokkeert alle inhoud van het netwerk zelf, maar ook van Instagram en WhatsApp.

Lees ook:

 

Gerelateerde berichten...