Flexibele zelfstandig professionals domineren BI-arbeidsmarkt

Zelfstandig professionals in de Business Intelligence (BI) domineren de markt. 68% van hen werkt flexibel. 32% heeft een vast contract. Progressive Recruitment becijferde dat in een onderzoek dat de contractvormen in de BI-arbeidsmarkt van de afgelopen vier jaar analyseerde. Intussen neemt de vraag naar BI-professionals jaar op jaar toe.

In 2014 was het aandeel flexibel en vast personeel op de BI-arbeidsmarkt nog nagenoeg gelijk: 51% zelfstandige professionals en 49% in loondienst. In 2013 en 2012 waren de rollen omgedraaid, toen was het aandeel BI-professionals in loondienst groter (respectievelijk 52% en 51%.

“In de afgelopen vier jaar is het aandeel zelfstandige BI-professionals nog niet zo hoog geweest”, aldus Anass El Gayate, business manager bij Progressive Recruitment. “Het is belangrijk dat werkgevers zich bewust zijn van deze trend en erop inspelen door zo min mogelijk onderscheid te maken in de behandeling van vaste en flexibele medewerkers. Ook al zitten zelfstandige BI-professionals niet fulltime op kantoor, ze horen wel bij het team. Samen maken zij een organisatie succesvol. Denk daarom ook aan flexibele medewerkers bij bijvoorbeeld organisatiemededelingen, borrels en extra’s. Zo zorgen organisaties voor een verhoogde betrokkenheid, wat de kwaliteit van het werk alleen maar ten goede komt.”

 

 

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...