Inhuurintermediairs richten brancheorganisatie Bovib op

Inhuurintermediairs richten brancheorganisatie Bovib op

Onafhankelijke intermediairs en brokers van flexibele arbeid, waarin de ICT-sector relatief sterk in is vertegenwoordigd, hebben deze week brancheorganisatie Bovib opgericht. De Branche Organisatie Voor Intermediairs en Brokers (Bovib) verenigt 18 inhuurspecialisten van flexibele arbeid. Er is nog geen kantoor of een helpdesk, wel een doel en statement.

De intermediairs en brokers willen de sector verder professionaliseren zodat efficiënt en effectief inhuren van arbeid voor opdrachtgevers de norm wordt. De 18 leden vertegenwoordigen een gezamenlijk economisch belang van meer dan 2 miljard euro. De verwarring rond VAR-verklaringen voor ZZP-ers is één van de eerste speerpunten dat Bovib wil aanpakken.

Bovib-voorzitter Rob de Laat ziet de flexibele schil op de arbeidsmarkt jaarlijks groeien, maar ook de behoefte van bedrijven en organisaties om inhuurprocessen beter in te richten. “Bovib leden bewijzen dagelijks hun toegevoegde waarde bij het organiseren, inrichten en beheren van flexprocessen. De 18 leden zijn onafhankelijk, transparant, bonafide en financieel betrouwbaar. Opdrachtgevers krijgen dus zekerheid dat ze flexibel personeel efficiënt en effectief inhuren.”

Organisaties die zich willen aansluiten bij Bovib kunnen zicht melden bij de toelatingscommissie. Nieuwe leden worden namelijk getoetst aan een gedragscode . Vooral een transparante werkwijze en financiële stabiliteit zijn hier belangrijk.

De 18 bij Bovib aangesloten onafhankelijke intermediairs en brokers zijn: Brainnet, IT-Staffing Nederland, Driessen HRM, Bergler Groep,  Het Flexhuis, One Stop Sourcing, Fast Flex, De Poel, Jenrick, Harvey Nash, MK Partners, Between,  TCP, The Compliance Factory, B-Street, Staffing MS, Hays en Source Group. Het bestuur wordt gevormd door Rob de Laat, directeur van Staffing MS, als voorzitter, Erwin van Hattum, directeur bij Harvey Nash, als penningmeester en Robert Wils, kwaliteitsmanager bij Source Group, als secretaris.