Fontys Hogeschool ICT opent InnovatieLab voor toegepast ICT-onderzoek

Fontys Hogeschool ICT (FHICT) heeft sinds deze week het Fontys ICT InnovatieLab in gebouw TQ op Strijp-T in Eindhoven in gebruik genomen. Op de eerste en tweede verdieping heeft FHICT er verschillende onderzoeksgroepen gehuisvest. Ze werken onder andere in Interaction Design, Embedded Systems, Big Data, Game Design & Technology en Cyber Security.

 

Toegepast ICT-onderzoek

Uiteindelijk zullen driehonderd 3e en 4e-jaars studenten, in samenwerking met Partners in Innovation, toegepast ICT-onderzoek uitvoeren op relevante en actuele gebieden. Samenwerking, kennis delen, maar ook nieuwe kennis creëren en laten circuleren staan hier centraal.

Volgens locatiemanager FHICT Strijp TQ Gerrie Zwartjes is de locatie met opzet zo gekozen. “We zitten op Strijp omdat het oud industrieel erfgoed is waar heel veel creatieve bedrijven zitten. Dit gebouw biedt lange, grote verdiepingen. Daardoor hebben we de kans om te experimenteren met hoe de ruimtes het beste in te richten zijn. Verschillende groepen kunnen zo perfect samenwerken. De sfeer is nu al erg positief.”

 

Make, create, innovate

Met dit motto sluit Fontys Hogeschool ICT naadloos aan bij de visie van Strijp. Volgens directeur FHICT Ad Vissers wordt in het gebouw geen traditioneel onderwijs gegeven. “FHICT biedt op Strijp-T een open werkruimte waarbij we een Open Innovatie omgeving creëren. Zowel docenten, studenten als het werkveld kunnen hier goed samenwerken, kennis inbrengen en nieuwe kennis creëren.”

Het is de bedoeling dat in de toekomst ook Partners in Innovation, bedrijven die betrokken zijn bij het onderwijs van Fontys Hogeschool ICT, een werkplek krijgen in het lab.

 

Prioriteit

Alles wat project gerelateerd is heeft prioriteit op Strijp-TQ. Zo zullen de diverse doelgroepen projectonderwerpen pitchen. Voortgangsrapportages worden toegelicht via openbare wrap-ups. Via showrooms, publicatie en demonstraties zullen de eindpresentaties van de resultaten worden getoond.

Daarnaast is er ook ruimte voor tal van leeractiviteiten. Het gaat vooral om lezingen, workshops, kennissessies en keynote speakers. FHICT staat hierbij open voor samenwerking met andere bedrijven. De teams gaan ook deelname aan diverse evenementen in Eindhoven, zoals de Dutch Design Week, de Dutch Technology Week en Glow.

 

Gerelateerde berichten...

X