Fontys HvA en bedrijfsleven scholen IT-professionals om met baangarantie

studenten silhouetten

Fontys ICT en de Hogeschool van Amsterdam gaan ook in zuid Nederland HBO’ers omscholen naar ICT-professionals met baangarantie. Het project Make IT Work en start in april 2020. De kandidaten worden vooraf gematcht met een werkgever.

Dit staat in een deze week getekende intentieverklaring. Hij werd ondertekend door Ad Vissers, en directeur Fontys ICT, Frank Kresin, HvA). Make IT Work is een omscholingsprogramma voor hoogopgeleiden. Fontys ICT wordt uitvoerder van Make IT Work in Zuid-Nederland.

ICT-functie op hbo-niveau

Een ‘Leven Lang Ontwikkelen’ is actueler dan ooit. Professionals blijven voortdurend werken aan hun professionele ontwikkeling, in het eigen vakgebied óf een andere richting. Via Make IT Work worden kandidaten in bezit van een hbo- of wo-diploma in 11 maanden omgeschoold. Met baangarantie.

Na een selectie op aanleg en motivatie volgen zij de eerste vijf maanden een intensief fulltime programma bij Fontys Hogeschool ICT. De zes maanden daarna krijgen zij een opleiding bij hun toekomstige werkgever. Ze ontvangen dan ook  een marktconform salaris.

Vooraf wordt een match tussen cursist en werkgever gemaakt. Volgens de partijen is dit een unieke samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven. De deelnemende bedrijven van Make IT Work biedt ook internationale carrièreperspectieven.

 

UWV

Landelijk en in de Brainport en Midpoint-regio zijn er veel ICT-vacatures. En er zijn werkzoekenden onder hoger opgeleiden in andere vakgebieden. De ICT-werkgelegenheid groeit en organisaties en ondernemers verwachten dat de behoefte in de ICT nog verder toeneemt. Fontys biedt met Make IT Work zowel bedrijven als kandidaten mooie kansen.

Ook Robbert Lexis, Senior Adviseur Werkgeversdiensten, is enthousiast. “Als UWV dragen wij dit initiatief een warm hart toe. In deze huidige arbeidsmarkt is opleiden een belangrijke component voor zij-instromers binnen de ICT. Voor kandidaten vanuit UWV is het goed om te weten dat zij na afstemming met UWV, met behoud van uitkering, scholing mogen volgen.”

 

Make IT Work werkt

Make IT Work is in 2015 gestart voor vernieuwend ICT-onderwijs en een sterkere regionale ICT-arbeidsmarkt. De afgelopen jaren zijn in Amsterdam bijna 400 professionals opgeleid en zijn meer dan 100 bedrijven aangesloten bij Make IT Work als werkgever. Maar liefst 97% van de cursisten is nog steeds werkzaam binnen de ICT.  De baangarantie werkt dus.

In april 2020 start het Make IT Work-programma Software Engineering. Daarna wordt bekeken welke andere ICT-programma’s gaan volgen. Geïnteresseerde bedrijven en kandidaat-cursisten kunnen contact opnemen via makeitwork@fontys.nl

 

InnovatieLab

Fontys Hogeschool ICT (FHICT) nam eind deze zomer ook al het Fontys ICT InnovatieLab in gebouw TQ op Strijp-T in Eindhoven in gebruik. Op de eerste en tweede verdieping heeft FHICT er verschillende onderzoeksgroepen gehuisvest. Ze werken onder andere in Interaction Design, Embedded Systems, Big Data, Game Design & Technology en Cyber Security.

Uiteindelijk zullen driehonderd 3e en 4e-jaars studenten, in samenwerking met Partners in Innovation, toegepast ICT-onderzoek uitvoeren op relevante en actuele gebieden. Samenwerking, kennis delen, maar ook nieuwe kennis creëren en laten circuleren staan hier centraal.

Gerelateerde berichten...

X