Founda Health neemt Philips Interoperability Solutions over

arts vrouw met stethoscoop borstkanker

Founda Health neemt het Philips-onderdeel Interoperability Solutions (voorheen Forcare) over. Founda Health is het data- en applicatie-integratieplatform voor de gezondheidszorg. De financiële details en andere voorwaarden zijn niet bekendgemaakt.

Dit Philips-onderdeel is een wereldwijde speler op het gebied van gegevensuitwisseling tussen zorginstellingen voor het coördineren van patiëntenzorg. De overname van Philips Interoperability Solutions moet bijdragen aan een groot interactief platform voor gegevensuitwisseling in de hele zorgsector.

Belemmering

Innovatie in de gezondheidszorg wordt nog te vaak belemmerd door verouderde IT-systemen en een grote diversiteit in de mate van standaardisatie. Het Nederlandse Founda Health neemt het vroegere Forcare over omdat het werkt aan een platform dat bestaande (oudere) IT-systemen eenvoudig met elkaar laat communiceren. Daardoor kun je medische gegevens ook tussen zorgverleners onderling uitwisselen.

De oplossing moet niet alleen makkelijk zijn maar ook veilig in de hele zorgketen. Dit verlaagt de werkdruk van zowel zorgprofessionals als IT-teams en verhoogt de kwaliteit van zorg.

In eerste instantie zullen alleen bestaande klanten en medewerkers iets van de overname merken. Daarnaast gaan de systemen van beide bedrijven stap voor stap samen. Tegelijkerijd komen er ook nieuwe functionaliteiten bij.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...