Gamechanger voor Friese revalidatiebehandeling thuis

dorpsdokter

Revalidatie Friesland kreeg deze maand voor het project ‘Revalidatie Thuis’ een uitzonderlijk hoge subsidie van €450.000,- Daarmee wil de instelling een doorbraak in revalidatiebehandeling thuis realiseren. Stip op de horizon is dat met dat geld over twee jaar meer dan 80% van de patiënten gebruikmaakt van de mogelijkheden om thuis behandeld te worden.

Revalidatie Friesland is in revalidatieland al koploper in e-health. Virtual Reality, beeldbellen en online behandelen zijn al niet meer weg te denken. Met het project ‘Revalidatie Thuis’ wil de organisatie e-health versneld tot een vast onderdeel van de behandeling maken. Het project is een samenwerking tussen Revalidatie Friesland, University Twente Zilveren Kruis Zorgverzekering en Hogeschool NHL Stenden.

e-health

Gebruik van e-health kent veel voordelen. Denk onder andere aan vermindering van reistijd en zelf bepalen waar en wanneer je oefent. De zorgprofessional is weer veel beter in staat de therapie toe te spitsen op de thuissituatie van de patiënt. E-health is daarnaast continue in ontwikkeling en de mogelijkheden zijn eindeloos. “Toekenning van deze prachtige subsidie betekent dan ook een doorbraak in de mogelijkheden om thuis te behandelen,” zegt Peter Visch, Voorzitter Raad van Bestuur van Revalidatie Friesland.

Lees ook:
  • Active and Assisted Living-programma (AAL) versnelt innovatie
  • Whitepaper De rol van HRM bij de komst van de digital workforce

Gerelateerde berichten...