Geen rijen wachtwoorden meer onthouden en toch veiligheid

wachtwoorden wachtwoord

Honderd wachtwoorden. Dat is het gemiddelde dat een werknemer moet zien te onthouden. Gevolg is vaak onveilige workarounds met alle gevolgen van dien. Thales daar een oplossing voor: wachtwoordloze authenticatie met Passwordless 360°.

Het concept biedt brede ondersteuning voor wachtwoordloze authenticatie voor uiteenlopende gebruikers en betrouwbaarheidsniveaus. Je kunt gebruikmaken van de nieuwste technologieën zoals FIDO-passkeys, terwijl ze daarnaast optimaal gebruik maken van hun bestaande investeringen.

Eindgebruikers raken in toenemende mate gefrustreerd door zowel het grote aantal wachtwoorden dat zij moeten gebruiken, maar ook de regels waaraan die moeten voldoen. Gevolg zijn dus die onveilige workarounds. Zo gebruiken veen werknemers steeds het zelfde wachtwoord, of ze gebruiken veel te makkelijke wachtwoorden.

Daar zou Passwordless 360° een oplossing voor bieden met een complete reeks van tools om wachtwoordloze authenticatie te gebruiken voor een breed scala aan toepassingen. Ook toegang tot zowel privé- als werkapparatuur, legacy applicaties en moderne internet applicaties horen daarbij. Volgens de makers maakt Passwordless 360° een einde aan de noodzaak van traditionele wachtwoorden en elimineert daarmee beveiligingsrisico’s zoals gegevensdiefstal en phishing. Ook aan compliance met NIS2 is gedacht.

Wel is het zo dat je er alleen gebruik van kunt maken in combinatie met het Thales OneWelcome Identity Platform, dat als de basis voor wachtwoordloos beleid dient. Volgens het bedrijf is het zeer geschikt voor organisaties in sterk gereguleerde sectoren en beveiligingsbewuste organisaties in de publieke en private sector.

Lees ook:
  • Remote werken? Dit is waarom je niet zomaar met openbare wifi moet verbinden

Gerelateerde berichten...