Geen science fiction maar voorspellingen van Gartner

Gartner logo

Jaarlijks presenteert Gartner haar 10 voorspellingen. Ook nu zitten er weer behoorlijk idiote exemplaren tussen. Zo idioot dat het bijna ongeloofwaardig wordt.

Bij sommige van de 10 voorspellingen van Gartner bekruipt je het gevoel dat je in een sciencefiction film bent beland. Toch benadrukte Gartners Chief of Research, Daryl Plummer, in zijn presentatie tijdens de ITxpo in november in Barcelona, dat hun voorspellingen een ‘accuracy rate’ hebben van 70 procent. Dus hoe idioot sommige voorspellingen ook mogen klinken, de kans is groot dat ze waar zullen blijken te zijn.

Een van die dingen die in onze wereld van nu plaatsvindt, is de opkomst van robots. Robotassistentie en geautomatiseerde en autonoom opererende systemen komen heel snel tevoorschijn. Een andere gelijktijdige ontwikkeling is wat bekend staat als ‘cognitive computing’. In de labs van de Microsofts en IBMs van deze wereld ontdekken de onderzoekers dat ze het punt hebben bereikt waarop ze niet langer meer kunnen achterhalen hoe een systeem tot de juiste antwoorden komt.

Lees het hele verhaal over de voorspellingen van Gartner online of in ICT/Magazine van december.

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...