Gmail koppelt Asana en andere zakelijke toepassingen via G Suite Marketplace

Maildienst Gmail van Google kan sinds kort externe apps linken aan de inbox van de maildienst. Dat gaat via de nieuwe eigen app-winkel, de G Suite Marketplace. Vooral zakelijke gebruikers zaten op de nieuwe functie te wachten.

Men is vooral blij dat de zakelijke dienst Asana nu gekoppeld kan worden aan een Gmail-account. Zo kunnen gebruikers een bepaalde mail meteen koppelen aan taken. In de Marketplace staan ook add-ons voor automatisch genereren van facturen of snel vinden van informatie over sollicitanten.

Handig is ook dat de diensten overal bruikbaar zijn omdat ze zijn gekoppeld aan het Gmailaccount. Het maakt dus niet uit of de mailbox op meerdere computers wordt gebruikt of op de smartphone of tablet.

De nieuwe functie was al langer beschikbaar in een bètaversie. Sinds vandaag zijn ze voor iedereen opengesteld.

 

Instellingen

Wie de functies wil gebruiken klikt na het inloggen bij Google in het instellingenmenu rechtsboven op op het icoon Get add-ons. De gebruiker komt zo in de Marketplace terecht met een overzicht van de tot nu toe beschikbare add-ons. Het bedrijf gaat in de toekomst waarschijnlijk meer toepassingen beschikbaar maken voor koppeling met Gmail.

Momenteel zijn er acht toepassingen beschikbaar. Het gaat voornamelijk om een aantal CRM-tools en to-do diensten voor zakelijke gebruikers. Welke nieuwe toepassingen worden toegevoegd is nog niet duidelijk.

Scannen

 

Intussen is het scannen van de inhoud van mails voor advertentiedoeleinden gestopt. Dit kwam het bedrijf zowel bij zakelijke gebruikers als consumenten al langer op felle kritiek te staan. De introductie van de nieuwe Marketplace met add-ons moet het elan, maar ook de werkbaarheid van de dienst oppoetsen.

 

Gerelateerde berichten...

X