govroam doorbreekt grens van 50.000 ambtenaren

wifi

Minder dan een jaar na de officiële start is het bereik van De Wi-Fi-dienst voor ambtenaren govroam al gestegen tot 50.000 ambtenaren. govroam is daarmee uitgegroeid tot één van de snelst  groeiende ICT-samenwerkingsverbanden in Nederland. De Belastingdienst, Rijkswaterstaat, het ministerie van Economische Zaken, de gemeente Den Haag, regio Heerlen en provincie Gelderland zijn een paar van de belangrijkste deelnemers.

Met govroam kan een ambtenaar op elke overheidslocatie draadloos inloggen, veilig en zonder zich steeds opnieuw aan te melden. De verrassend sterke groei komt voort uit grote behoefte van overheden om veilig en flexibel te werken en uit de eenvoud van de oplossing.

Op 1 september 2015 stond het deelname-aantal in Nederland op 25 instellingen met in totaal ruim 50.000 medewerkers. De dienst is inmiddels op meer dan 130 locaties in ons land beschikbaar.

govroam staat voor ‘government roaming’. Rijk, provincies en gemeenten harmoniseren de toegang tot hun wifi-netwerken en delen deze op een veilige en eenvoudige manier. De techniek draait  op de open  eduroam standaard, een wereldwijd beproefd concept in onderwijs en wetenschap. initiatiefnemer van eduroam SURFnet, werkt mee aan govroam.

Stichting govroam die de dienst beschikbaar maakt, verwacht een doorgaande  groei in de komende jaren. Internationaal zijn govroam-initiatieven gestart in België, Oostenrijk, Slovenië en het Verenigd Koninkrijk. De Nederlandse stichting gaat met deze initiatieven samenwerken.

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...