Gratis ICT-trainingen volgen doe je handig met het STAP-budget

Goed nieuws voor iedereen die werkt of werkzaam wil zijn in de ICT! De overheid introduceerde dit jaar het STAP-budget. Een opleidingsbudget voor iedereen die haar of zijn positie op de arbeidsmarkt wil verbeteren. Leek een baan in de ICT jou altijd al wat of wil je je IT skills verbeteren? Door deze subsidie van 1.000 euro kun je (vaak gratis) de benodigde opleidingen volgen. Wil jij ook ICT trainingen volgen met STAP-budget? Lees dan even verder.

Vanaf wanneer geldt het STAP-budget?

De STAP-regeling is gestart op 1 maart 2022. Vanaf nu zullen er meerdere momenten per jaar zijn dat er nieuw budget beschikbaar komt. Voor 2022 komt er weer STAP-budget beschikbaar op:

● 2 mei 2022 (eerder was dit 1 mei)
● 1 juli 2022
● 1 september 2022
● 1 november 2022

Hoe kan ik STAP-budget aanvragen?

Je kunt één keer per jaar STAP-budget aanvragen bij het UWV, door een STAP-aanmeldingsbewijs in te dienen via je eigen UWV omgeving. Dit STAP-aanmeldingsbewijs vraag je aan bij icttrainingen.nl en geldt als een voorlopige inschrijving voor de cursus of opleiding. Wordt je aanvraag goedgekeurd, dan handelt het UWV achter de schermen de betaling af. Je hoeft dus geen inschrijfgeld voor te schieten. De drempel om opleidingen of trainingen te volgen wordt hiermee flink verlaagd.

Gratis (om)scholen met het STAP-budget

Als je je IT skills wilt verbeteren met een klassikale opleiding, dan zal het STAP budget van € 1.000,- een leuk steuntje in de rug zijn, maar dan zal je alsnog zelf flink bij moeten betalen. Doordat de kosten van e-learning veel lager liggen kun je vaak een compleet ontwikkelpad volgen met het STAP-budget, zonder dat je bij hoeft te betalen!

Meest gekozen ontwikkelpaden

Bij icttrainingen.nl hebben voor verschillende functies complete ontwikkelpaden uitgestippeld, zodat je onderweg alle benodigde vaardigheden leert. Zo ben je aan het einde klaar voor de functie van je dromen. Hieronder de meest gekozen ontwikkelpaden die je met je STAP-budget kunt volgen:

● Ontwikkel je tot Systeembeheerder- Basis Microsoft 365
● Ontwikkel je tot Systeembeheerder – Basis CompTIA
● Ontwikkel je tot Webontwikkelaar
● Ontwikkel je tot Helpdeskmedewerker / Support engineer
● Ontwikkel je tot Cloud specialist
● Ontwikkel je tot Software Tester
● Ontwikkel je tot Junior programmeur (Java)
● Ontwikkel je tot Data analist
● Ontwikkel je tot IT Security Analist
● Ontwikkel je van Data Analist naar Data Scientist
● Ontwikkel je van Python Novice naar Pythonista
● Ontwikkel je van Developer naar Software Architect

Wat kun je nu al doen?

Ook als het nog even duurt voordat er weer nieuw STAP-budget wordt vrijgegeven kun je al:

● Op zoek naar een gave ICT training die je wilt volgen met STAP-budget
● Je aanmeldingsbewijs in ontvangst nemen. Je bent dan helemaal klaar om direct aan te vragen bij het UWV

We zagen dat het subsidiepotje van tijdvak 1 al binnen een dag op was. Wees geen dief van je eigen portemonnee en zorg dat je er snel bij bent!

Lees ook:

Gerelateerde berichten...