Groei van BYOD in Europa belemmerd door bezorgdheid over veiligheid

Oracle ondervroeg zevenhonderd Europese bedrijven over het onderwerp Bring Your Own Device (BYOD) in het kader van de Oracle Europese BYOD Index. Er is nog altijd veel weerstand in een groot aantal regio’s, dit ontstaat uit bezorgdheid over de beveiliging van bedrijfsdata op devices, gebruikersidentiteit en applicatie beveiliging.
De organisaties die BYOD omarmd hebben zijn in staat ervan te profiteren, bijvoorbeeld door het reduceren van IT-kosten en het vergroten van medewerker productiviteit, dan degene die BYOD afwijzen.

De oplossingen die op dit moment beschikbaar zijn bieden geavanceerd beveiligingsbeheer voor bedrijfsapparaten en persoonlijke apparaten, terwijl de gebruikerservaring eenvoudig blijft. Organisaties hebben de flexibiliteit om toegang te geven aan de apparaten van gebruikers en meer controle door bedrijfs- en persoonlijke data te isoleren. Dit maakt veilige bedrijfsapplicatie toegang en governance mogelijk. De Benelux staat in de Index in de top drie voor wat betreft meest volwassen benadering van BYOD, net na de Nordics en het Verenigd Koninkrijk.

Om erachter te komen hoe bedrijven in Europa momenteel denken over de Bring Your Own Device-trend (BYOD), brengt Oracle het Europese BYOD Index Report[1] uit. Het rapport bevat een aantal opvallende cijfers: bijna de helft (44 procent) van de bedrijven in Europa heeft een aversie tegen BYOD of staat het alleen toe in uitzonderlijke omstandigheden. Nog eens 29 procent staat alleen senior medewerkers het gebruik toe. 22 Procent verbiedt data of informatie opgeslagen op een BYOD-device terwijl twintig procent helemaal geen regels heeft. Opvallend is dat meer dan de helft van de bedrijven smartphones niet beheert als onderdeel van een BYOD-programma.

Benelux in tot drie
De Benelux staat in de Index in de top drie voor wat betreft meest volwassen benadering van BYOD, net na de Nordics en het Verenigd Koninkrijk. De Benelux staat op nummer één als het gaat om het beschouwen van zowel smartphones als tablets als BYOD-devices.

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...

X