Onderzoek: byod blijkt nog geen gemeengoed

Onderzoek: byod blijkt nog geen gemeengoed

Byod blijkt minder gemeengoed dan gedacht. Flexibeler werken is  voor veel organisaties intussen wel de belangrijkste driver voor enterprise mobility. Ongeveer de helft verstrekt dan ook mobiele apparaten aan haar medewerkers. Echter: slechts enkele organisaties hebben een Bring Your Own Device (byod) of Choose Your Own Device (cyod) beleid, waarbij medewerkers hun privé mobieltjes ook zakelijk kunnen gebruiken of zelf hun zakelijke mobiele apparaat kunnen kiezen. Dit wijkt af van het ontstane beeld dat zakelijk gebruik van privéapparaten al gemeengoed is.

Deze eerste bevindingen staan in het Enterprise Mobility  benchmark van onafhankelijk adviesbureau Verdonck, Klooster & Associates (VKA). Het adviesbureau presenteert het hele rapport op het Enterprise Mobility congres op 11 juni in het Haagse Kyocera Stadion.

De meeste deelnemers verwachten een stijging van het budget voor enterprise mobility vanaf 2015. Dit varieert van enkele procenten tot meer dan 25 procent. De groei lijkt zich in 2015 te concentreren op aanschaf of vervanging van mobiele apparaten, beveiligen van bedrijfsinformatie en op ontwikkeling van bedrijfsapps.

Wie het congres op 11 juni wil bijwonen of zelf wil deelnemen aan de benchmark, kan zich kosteloos aanmelden. Er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.