Grootste Nintendo-controller in Eindhoven

nintendo

Studenten TU Eindhoven bouwden de grootste werkende Nintendo-controller ter wereld. De Nintendo is 6 bij 2,5 meter groot en gebaseerd op de populaire Super Nintendo uit de jaren negentig. Het reuze-exemplaar is door vier commissieleden en een handjevol vrijwilligers van de jubilerende studievereniging Thor (faculteit Electrical Engineering) gebouwd.

Geen wereldrecord

Iedereen kan er een potje Super Mario meespelen tot het einde van deze week op de campus van de TU Eindhoven. De nieuwe controller is groter dan het exemplaar dat elektrostudenten van de TU Delft in 2011 maakten. De bouwers hadden contact met de organisatie van het Guiness Book of Records, maar een officieel wereldrecord zit er niet in. Dan had het apparaat van plastic moeten zijn, net als het origineel. De Eindhovenaren kozen echter voor hout, omwille van de duurzaamheid.

Partytent

Het team is ongeveer driekwart jaar bezig geweest met de uitwerking en de bouw, voornamelijk bij medewerkers in de tuin onder een partytentje. Twee originele controllers werde uit elkaar geschroefd om te kijken hoe alles precies werkte. Vooral het maken van de springveren van ijzerdraad bleken een uitdaging. Die hebben de deelnemers zelf ontwikkeld.

Met triplex onder de douche

Grappig detail: de knoppen van de originele controller zijn niet alleen rond, maar ook licht gebogen. Om dit op grote schaal na te bootsen, werd voor een opvallende oplossing gekozen. De deelnemers namen het triplex mee onder een hete douche, om het materiaal ver genoeg te kunnen buigen. Afgelopen zondag heeft het team de controller op de campus opgebouwd, een klus die duurde van 9 uur ’s morgens tot 3 uur ’s nachts.

Wat er na komend weekend gaat gebeuren met de controller – die overigens via een laptop op het scherm is aangesloten – is nog niet bekend. Er is belangstelling uit de game-wereld, denk aan events en LAN-parties, maar een nieuwe bestemming is nog niet gevonden.

Gerelateerde berichten...

X