Overnamebod Exact biedt banengroei in Nederland

Honderden Nederlandse softwareontwikkelaars vinden komende jaren werk bij boekhoudsoftware-maker Exact. De kapitaalinjectie van 70 miljoen euro moet van het softwarehuis een wereldwijde top 3-speler maken in bedrijfssoftware voor midden- en kleinbedrijf.

De Britse private-equitypartij Apax gaat naar alle waarschijnlijkheid het sinds 1999 beursgenoteerde Exact overnemen. De investeerder heeft zijn oog met name laten vallen op het veelbelovende Exact Online. Exact kon in het verleden maar beperkt groeien doordat aandeelhouders een forse dividenduitkering eisten. Apax wil juist inzetten op snelle groei. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) verklaart inmiddels geen bezwaar te zien  tegen de overname.

De keus voor Exact online komt voort uit het feit dat Exact steeds meer inkomsten heeft aan de cloud, zo blijkt uit diverse kwartaalcijfers. Het bedrijf heeft wereldwijd inmiddels ruim 171.000 organisaties als cloudklant. Exact staat in Nederlandse top 3 van meest gebruikte ERP-oplossingen en in de top 500 bedrijven van Nederland, volgens Computer Profile.

Exact heeft momenteel 1550 werknemers in dienst, waarvan veel ontwikkelaars werkzaam zijn in Kuala Lumpur. Van de komende banengroei gaan honderden ontwikkelaars in Nederland profiteren.

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...

X