HP telt 3 miljard dollar neer voor Aruba Networks

Logo voor WiFi

HP heeft bevestigd dat het Aruba Networks overneemt voor een kleine drie miljard dollar. De 1800 medewerkers van Aruba, dat WiFi-apparatuur en -netwerken levert, gaan vallen onder HP’s Enterprise Groep. Aruba wordt een divisie binnen dat deel van HP, geleid door Aruba’s CEO Dominic Orr. De overname is de grootste sinds jaren voor HP.

HP verwacht dat de overname van Aruba in de tweede helft van dit jaar kan worden afgerond. Of dat slaagt is afhankelijk van de goedkeuring van Aruba’s aandeelhouders en toezichthouders.

Het Aruba-merk blijft overigens wel bestaan. De focus van de Aruba-divisie zal liggen op de levering van netwerkapparatuur voor bedrijven en campussen. Aruba had in 2014 een omzet van 729 miljoen dollar en kende de afgelopen vijf jaar een groei van 30 procent.

HP zelf is recentelijk opgesplitst in twee bedrijven. Hewlett-Packard Enterprise, waar Aruba onder gaat vallen, moet de focus leggen op software, software-infrastructuur, en zakelijke dienstverlening. HP Inc. zal onder het bestaande logo de productie van persoonlijke systemen en printing voortzetten.

Vorige week circuleerden er al geruchten over de overname van Aruba door HP. Aruba Networks zag daarop zijn beurswaarde met ruim een vijfde stijgen tot 2,5 miljard dollar.

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...

X