HPE onthult 5G Lab voor adoptieversnelling van 5G-oplossingen

5G

Hewlett Packard Enterprise (HPE) onthult vandaag het HPE 5G Lab, een test- en ontwikkelomgeving waar telecombedrijven en partners 5G-netwerkoplossingen valideren en integreren. Met het HPE 5G Lab versnellen telecombedrijven de 5G-acceptatie en komen ze bovendien sneller tot nieuwe omzetmogelijkheden doordat ze de nieuwste innovaties in een fysieke testomgeving kunnen uitproberen. Het HPE 5G Lab wordt ook ondersteund door andere belangrijke marktleiders, waaronder Affirmed Networks, Casa Systems, Intel, Metaswitch, Openet en Red Hat.

HPE’s groeiende 5G-portfolio resulteert in verschillende 5G-mogelijkheden in de netwerkcore, aan de edge en in de enterprise. Specifiek ontworpen 5G-standaarden zorgen dat telecombedrijven hun 5G-netwerken bouwen met open en cloud-native platforms. Deze maken gebruik van modulaire software- en hardwarecomponenten van verschillende leveranciers. Daardoor implementeren ze nieuwe 5G-services sneller, veiliger en flexibeler, waardoor er een grote verschuiving ontstaat in een markt die voorheen beheerst werd door verticaal geïntegreerde systemen, die vaak eigendom zijn van bepaalde leveranciers. Telecombedrijven werken graag samen met vertrouwde partners die prestaties en interoperabiliteit kunnen demonstreren in een realtime testomgeving.

“Overheden en telecomoperators zoeken naar open 5G-technologieën om afstand te nemen van een aantal leveranciers waarbij bezorgdheid heerst rondom security, betrouwbaarheid en marktdiversificatie”, aldus Phil Mottram, vice president en general manager van Communications and Media Solutions bij HPE. “Ondanks meerdere succesvolle implementaties blijven er twijfels bestaan over de flexibiliteit van open 5G-technologieën en de mate waarin ze de oude manier van netwerkbouwen echt kunnen vervangen. Met de lancering van het HPE 5G Lab kunnen telecombedrijven, solutionleveranciers en nationale stakeholders innovatieve oplossingen testen om ervoor zorgen dat ze de massa-adoptie met vertrouwen tegemoet kunnen komen.”

Door een open benadering te hanteren, hebben telecombedrijven nu de flexibiliteit om samen te werken met vrijwel iedere onafhankelijke software- of solutionsleverancier. Met deze partijen werken telecombedrijven aan op maat gemaakte netwerkoplossingen die zijn afgestemd op specifieke branches en praktijksituaties. Het HPE 5G Lab moedigt telecombedrijven, leveranciers en platformproviders aan om bij elkaar te komen zodat ze hun technologieën als één specifieke oplossing kunnen testen, documenteren en valideren.

De focus van het HPE 5G Lab is om innovatie te brengen in een voorheen monolithische cellulaire netwerkcore. Om de voordelen van 5G volledig te benutten, moeten de eerste implementaties van 5G-radiotoegangsnetwerken – momenteel gebruikmakend van de 4G-coreinfrastructuur – migreren naar een stand-alone 5G-core. Dit maakt holistisch beheer, data-uitwisseling en de opsplitsing in virtuele 5G-netwerken met specifieke handelingen en karakteristieken mogelijk. De HPE 5G Core Stack is een daadwerkelijk open product, waarmee telcombedrijven indien nodig netwerkfuncties (NF’s) verwisselen en sneller innoveren dan de concurrentie. Met het HPE 5G Lab kunnen telecombedrijven meerdere NF’s van verschillende leveranciers testen en valideren, terwijl ze vertrouwen op HPE voor de integratie met de HPE 5G Core Stack.

Het HPE 5G Lab, gevestigd in Fort Collins (Colorado), is via toegang op afstand wereldwijd beschikbaar voor HPE-klanten en -partners. Daarbij voorziet het technologiebedrijf ook in personeel voor het beheer en de bediening van de laboratoriumomgeving, naast de assistentie bij integratie en testen. Het lab is gebaseerd op de 5G-oplossingen van HPE en beschikt over meerdere 5G-gerelateerde producten en oplossingen.

 

 

Gerelateerde berichten...

X