Huidkanker app SkinVision heeft nu ook Androidversie

Apps op smartphone

De Eindhovense startup SkinVision ontwikkelde een app voor vroegtijdige opsporing van huidkanker. Naast de iphone versie is de SkinVision app, nu ook geschikt gemaakt voor Androidtoestellen. De app is verkrijgbaar in Google Play voor de Samsung-toestellen S4, S5 en S6. Dit wordt snel uitgebreid naar alle beschikbare Android devices.

Met SkinVision kunnen gebruikers foto’s maken van verdachte moedervlekken en laten toetsen door de app. Wie regelmatig de foto’s van deze plekjes in de app vergelijkt valt het snel op als er een verandering optreedt. Veranderingen in vorm, omvang en kleur kunnen namelijk een indicatie zijn voor huidkanker. Het doel is vroegtijdig huidkanker te signaleren en mensen te helpen bij het op tijd en goed voorbereid bezoeken van een dokter. Met de Android versie van de app – naast de al langer bestaande versie voor de iPhone – verwacht SkinVision een twee keer zo grote markt in Europa aan te boren. Android biedt daarnaast veel meer mogelijkheden voor het gebruik van de app.

Verschillen in soorten camera’s, camerapositie, filter en kleurtemperatuur van de flits vertekenen de foto en dus de analyse van die foto. De stap die SkinVision heeft gemaakt is het afstemmen van de verschillende factoren van de camera van de Samsung apparaten (S4-S6) op de analyse tool van de app. Dit wordt binnenkort ook gedaan voor alle andere Android devices. Dick Uyttewaal, CEO van SkinVision: ‘We hebben alleen al in de afgelopen maand ruim 5.000 aanmeldingen gehad voor de nieuwe Android app. Deze groep hebben we uitgenodigd om de app te testen en daardoor hebben we de Android versie nog beter kunnen maken. We zijn ze hier dan ook erg dankbaar voor. Met deze uitbreiding voorzien we een nog snellere groei van het aantal enthousiaste gebruikers van onze app in Europa en Australië.’

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...