ICT-migratie medisch centrum Haaglanden en Bronovo-Nebo op volle toeren

Vorig jaar augustus gaf de NZa toestemming aan het Medisch Centrum Haaglanden (MCH) en Bronovo-Nebo om bestuurlijk te fuseren. Een week later fuseerden de twee zorgaanbieders ook daadwerkelijk tot een holding, met één raad van toezicht, één raad van bestuur en 4.700 medewerkers. De juridische fusie was op 1 januari 2015 een feit. Het smeden van één organisatie is van essentieel belang om efficiënt te kunnen opereren in een dynamische zorgcontext. Tevens kunnen hierdoor de hoge zorgambities richting patiënten worden waargemaakt. Van vitaal belang hierin is uiteraard de ICT.

Nick van Dongen, sinds begin 2011 it-manager van Bronovo, zegt daarover: “Wat op ons afkwam met de fusie was een stevige uitdaging. We wilden twee organisaties met meerdere locaties op een zo naadloos mogelijke manier met elkaar migreren, voorbereid op de toekomst. Dat betekent dus cloud waar het kan. En uiteraard kom je in dat traject van alles tegen. We waren overigens sowieso op zoek naar een nieuwe LSP (licensing solution partner) en zaten bovendien tegen het eind van onze Microsoft-licenties voor onze gehele omgeving, dus werkplekken en servers. In dat proces kwam Agile Software/COMPAREX in beeld. Dat is heel goed bevallen. De persoonlijke relatie met de accountmanager is uitstekend, en dat is toch wel van doorslaggevend belang. Wat bij ons als Bronovo hoog in het vaandel staat, is het hebben van een echte vertrouwensrelatie met je leverancier. En daaraan voldoen ze perfect. Zij hebben voor ons de aanschaf van de licenties verlengd en voor de hele organisatie tegen scherpe tarieven gelijkgetrokken. Onze Microsoft-portfolio is namelijk dusdanig groot en ingewikkeld dat je dat als manager of beheerder echt niet meer alleen kunt. Ook hebben we met hen voor beide organisaties Hix EPD van Chipsoft geïmplementeerd.”

Happy in the cloud?

Van Dongen vertelt dat ze voor de mailomgeving al enige tijd over waren op Office 365. “Cloudwerken is vooral gemak, met name voor de managementlaag en de kantooromgeving. Die hebben niets te maken met gevoelige, patiëntgerelateerde data, dus die kunnen daarin prima werken met SharePoint en OneDrive. Je kunt overal vanaf elk device bij je data, en in ieder geval bij je e-mail. Dus dat traject loopt. Er komt overigens nog voldoende op ons af, zoals het overzetten van de twee oude bestaande domeinen naar de nieuwe derde. Ik vermoed dat we medio 2016 een stabiele infrastructuur hebben die live kan. Dan zijn we over op één identity, zodat iedereen op de diverse locaties kan inloggen en toegang heeft tot alle gezamenlijke documenten en alle applicaties één zijn. Ook al houd je altijd wel wat legacy die belangrijk is, maar die komt daarna dan wel aan de beurt.”

Gerelateerde berichten...