Intel gestopt met ontwikkeling processoren voor smartphones

Intel is sinds kort gestopt met de productie en ontwikkeling van processoren voor smartphones. Dat maakte het bedrijf bekend door het uitbrengen van een statement aan Anandtech. Het bedrijf staakt zowel de ontwikkeling van de Broxton als de SoFIA-processoren.

De nieuwe chips werden enige tijd eerder wel aangekondigd. De chips van Broxton waren bestemd voor high-end-smartphones maar ook tablets. De SoFIA-serie was juist bestemd voor smartphones in lagere prijsklassen.

In plaats van mobiele chips gaat het bedrijf zich nu richten op de ontwikkeling van 5G, datacenters, geheugen en Internet of Things (IoT).

Hoewel Intel in processoren voor desktops, laptops en datacenters een dominante positie inneemt, is dat anders bij die voor smartphones. Op die markt ARM juist de dominante partij. Deze processoren worden bijvoorbeeld gebruikt door Apple, Qualcomm en Samsung en Intel kwam daar ondanks hoge investeringen en dito verwachtingen, bijna niet aan te pas.

De producten van Intel bleken steeds ofwel niet genoeg te presteren, ofwel de prestaties waren goed maar weer niet energiezuinig genoeg.

 

 

Gerelateerde berichten...