IT-inkopers kunnen vervangingscyclus van vier jaar doorbreken

inkopers

Nieuwe modulaire mobiele computerontwerpen en uitgebreide ondersteuningsprogramma’s bieden IT-inkopers de mogelijkheid om vierjarige technologische vernieuwingscycli te doorbreken. En zo de duurzaamheidskloof aan te pakken.

Drie jaar ondersteuning door fabrikant

Europese IT-inkopers zitten vast in een vierjarige vernieuwingscyclus van de computerapparatuur voor hun mobiel personeel. Dit, ondanks het toenemende belang van een duurzame bedrijfsvoering. IT-inkopers geven aan dat ze hun mobiele computertechnologie gemiddeld om de vier jaar vernieuwen. En dat ze verwachtten dat fabrikanten hun apparaten tot iets meer dan drie jaar na de productlancering zullen ondersteunen. Dit blijkt uit onderzoek van Panasonic Toughbook.

“Ondanks een toenemend bewustzijn voor het belang van duurzaamheid en een algemeen gehoorde wens om apparaten langer te gebruiken, zien we nog steeds dat organisaties in heel Europa vastzitten in de mindset van de vierjarige technologische vernieuwing”, concluderen de onderzoekers.

In opdracht van Panasonic Toughbook heeft Opinion Matters in een onafhankelijk onderzoek 750 inkopers van mobiele technologie ondervraagd die werkzaam zijn in bedrijven met meer dan 50 werknemers en die actief zijn in de sectoren nutsvoorzieningen, hulpdiensten, gezondheidszorg, logistiek, productie en bouw

Belangrijke aankoopcriteria

De zes belangrijkste factoren voor IT-inkopers bij de aankoop van computerapparatuur voor mobiele werknemers zijn:
beveiliging (23,7%)
betrouwbaarheid (23,7%)
prestaties (22,9%)
levensduur van de batterij (19,3%)
robuustheid (18,7%)
initiële kosten (18,3%).
Verrassend genoeg geeft de helft van alle IT-inkopers aan nieuwe computerapparaten niet met de gebruikers te testen voordat ze worden aangekocht.

Gemiddeld beschikken bedrijven over twee tot drie verschillende soorten mobiele computerapparaten binnen hun organisatie, variërend van laptops en tablets tot mobiele werkstations en wearables.

Ongeveer 70% van de respondenten erkende het toenemende bewustzijn voor beveiliging en vond regelmatige bios-, firmware- en stuurprogramma-updates belangrijk, waarbij de updates gemiddeld tussen 2,5 tot 3 keer per jaar plaatsvinden. Per jaar zijn er gemiddeld vier dagen nodig om deze te implementeren.

Gerelateerde berichten...

X