John Schattorie van Deloitte kartrekker Bureau BIT

binnenhof vanaf de vijver

Deloitte-topman John Schattorie is sinds 1 juni 2015 ad interim hoofd van bureau BIT. Hij moet als kwartiermaker het Bureau ICT-toetsing (BIT) gaan opzetten. Het bureau is een initiatief van de Commissie Elias die ict-aanbestedingen bij de overheid onderzocht. Bit valt onder het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Schattorie heeft ruim twintig jaar ervaring in beheeren en evaluatie van grote ict-projecten en veranderprogramma’s bij zowel overheid als bedrijfsleven. Bij adviesbureau Deloitte geeft hij leiding aan de digitale activiteiten van de publieke sector-tak van Deloitte.

De afgelopen jaren was Schattorie vooral actief bij de rijksoverheid, onderwijs en gemeentes. Schattorie is ook lid van de Klankbordgroep Bedrijven Digicommissaris en expert bij Computable voor het topic Overheid.

Sinds 1 juli 2015 is het BIT gestart met de eerste pilot-toetsen. Vanaf 1 september 2015 gaan de de eerste reguliere BIT-toetsen beginnen. De adviezen gaan naar Tweede Kamer en zijn te zien op het Rijks ICT-dashboard.

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...