Kort geding over aanbesteding POC-backup C2000

politie zwaailicht

Abiom, leverancier van missiekritische communicatie, begint een kort geding tegen de politie. Het Wijchense bedrijf is het niet eens met het feit dat zij niet bij de vijf mogelijke leveranciers van een landelijke push-to-talk-dienst zit. De politie selecteerde andere partijen die wel de volgende ronde in gaan.

Dat schrijft Verbinding, vaktijdschrift over radiocommunicatie en mobiele telecom in de Openbare Orde en Veiligheidssector. Het gaat om een definitieve POC-backup met een hoge beschikbaarheid voor het geval dat het communicatiesysteem C2000 tijdelijk wegvalt. Momenteel draait een tijdelijk systeem.

Herziening

Het kort geding dient op 12 november in Den Haag. Aan de orde komt de beoordeling van het ‘verzoek op deelname en herziening van de beslissingsrichting’ van de politie. Op dit moment gebruikt de politie Grouptalk als fallback voor C2000. Dit systeem wordt geleverd door 2Way. Dit is dus wel een tijdelijke oplossing.

Voor een periode van ruim vier jaar is wettelijk een aanbesteding nodig. Er is al een selectie gemaakt van kanshebbende bedrijven. Daar zit Albiom niet bij. Wel geselecteerd voor de volgende ronde in de aanbesteding van de POC-backup zijn Koning & Hartman, Airbus, Motorola, Entropia en  2Way.

Tijdens de migratie van het oude C2000 naar het nieuwe systeem begin dit jaar, stond de app van tijdelijke leveranciers 2Way op 40.000 smartphones van de politie. Algemeen wordt aangenomen dat de huidige aanvraag naar POC-backup diensten (push-to-talk-over-cellular) voorsoorteert op de toekomstige vervanger van C2000. Dat betekent dus dat 2Way een erg grote kans maakt.

Lees ook:
  • Kamercommissie: oude C2000-netwerk onveilig
  • Veiligheidsregio Noord- en Midden Gelderland getroffen door gijzelsoftware

Gerelateerde berichten...

X