KPN investeert 4,5 miljard euro in glasvezel

glasvezel aanleg straat ligt open

KPN gaat tot en met 2027 nog eens ruim 4,5 miljard euro investeren in projecten rond digitale infrastructuur. Een groot deel van dat geld gaat naar de uitrol van glasvezel. De bedoeling is dat eind 2026 circa 80% van alle Nederlandse huishoudens glasvezel heeft van KPN. Dat is een groei van rond de 2 miljoen aansluitingen.

Het bedrijf investeert daarnaast in nieuwe 5G-toepassingen, cloud en AI. Dat maakt het bedrijf bekend bij de update van de strategie Connect, Activate & Grow voor de komende vier jaar.

De bedoeling is dat het bedrijf haar leidende positie behoudt. Om tegelijkertijd kosten te drukken en service te verbeteren gaat het bedrijf verder inzetten op AI en automatiseren van processen.

Voor ondernemers

Voor ondernemend Nederland gaat KPN het digitale aanbod uitbreiden. Grootzakelijke klanten krijgen met Smart Combinations beschikking over toepassingen als Private Campus, Multi Cloud, Data Services Hubs en IoT-toepassingen.

Voor grote bedrijven en organisaties blijft het bedrijf strategische ICT- en integratiepartner op het snijvlak van connectiviteit en IT, vooral in missie-kritische sectoren. Het KPN EEN aanbod voor MKB’ers krijgt nieuwe diensten op het gebied van ‘security’, ‘cloud’ en ‘werkplektoepassingen’.

Duurzaam in 2025

In 2025 wil KPN nagenoeg volledig circulair zijn. In 2027 internetten klanten via een duurzaam en efficiënt netwerk dat draait op groene stroom, grotendeels opgewekt vanuit een nieuw windpark voor de Nederlandse kust. In 2030 moet het daadwerkelijke energieverbruik van het bedrijf met 55% gedaald zijn ten opzichte van 2010, ondanks het explosief groeiende dataverkeer.

Volgens CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur van het bedrijf Joost Farwerck, heeft het bedrijf de belangrijkste ambities van de afgelopen drie jaar gehaald. “KPN groeit weer in alle segmenten en de uitrol van glasvezel ligt op koers. In de komende jaren maken we af waar we aan begonnen zijn, zodat eind 2026 ongeveer 80% van Nederland glasvezel heeft van KPN of Glaspoort.”

Lees ook:

Gerelateerde berichten...