Lucien Engelen: toekomst zorg komt niet uit de zorg

Lucien Engelen

De toekomst van de zorg komt niet uit de zorg. Dat is de titel van een prikkelende presentatie van oprichter en directeur van het Radboud REshape Center tijdens Zorg&ICT, van 18 tot en met 20 maart 2015 in de Utrechtse Jaarbeurs. Hij vertelt alles over zijn visie op de toekomst van de zorg in het algemeen op donderdag 19 maart van 10.15 tot 10.45 uur, in de Zorgacademie zaal 2.

Engelen gaat niet alleen in op de toekomst van de zorg in zijn algemeenheid, maar vooral ook bij de virtuele zorg. Hier hoort uiteraard ook een kleine update bij over Facetalk. “De zorgvraag gaat de komende decennia verdubbelen, maar er komen niet meer mensen beschikbaar om die zorg te gaan leveren. Het is duidelijk dat hier een belangrijke rol is weggelegd voor technologie,” zo beschrijft hij in ICT/Magazine van oktober 2014.

Volgens Engelen heeft de zorgsector een veel te afwachtende houding wat betreft innovatie en ict. “Hoewel de meeste zorginstellingen dit ook wel zien, dreigen ze toch de boot te missen. Het REshape Innovation Center van het Radboudumc pakt dit hands-on op.”

Oprichter

Lucien Engelen (1962) heeft sinds 2007 gewerkt bij het Radboud Universiteit Nijmegen Medisch Centrum als hoofd van het regionale netwerk van emergency healthcare. Hij adviseert tevens de Raad van Bestuur in termen van veranderingen in de gezondheidszorg met betrekking tot participatie van patiënten in hun eigen zorgproces, toewerkend naar het vergroten van de participatie in Health(care), onderzoek en onderwijs.

Hij is de oprichter en directeur van het Radboud REshape Center, dat zich richt op de convergentie van de technologie en patiënt empowerment. Creëren van baanbrekende programma’s, prognoses en producten waar industrie progressie behoeft.

Aanmelden

Wanneer u zich registreert voor een gratis toegangsbadge voor Zorg & ICT, kunt u zich direct aanmelden voor deze keynote en andere sessies. Heeft u al een toegangsbadge voor Zorg & ICT? Dan kunt u zich aanmelden via de link in de bevestigingsmail die u na registratie heeft ontvangen.

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...