Managers lopen grote securityrisico’s tijdens mobiel werken

Security-as-a-Service
Security-as-a-Service

C-level managers, waaronder CEO’s, lopen grote risico’s te worden gehackt tijdens mobiel werken. Cafés en koffiehuizen hebben de grootste securityrisico’s. Dit stelt althans 42% van de respondenten. Dit wordt gevolgd door luchthavens (30%), hotels (16%), conferentiecentra (7%) en vliegtuigen (4%).

Dat blijkt uit het iPass Mobile Security Report 2017. Het rapport is gebaseerd op een onderzoek onder 500 organisaties in Europa en de Verenigde Staten.

 

Zorgen

Het rapport maakt inzichtelijk hoe bedrijven omgaan met securityrisico’s rond mobiel werken. Zo’n 93% maakt zich meer zorgen gezien het toenemend aantal mobiele medewerkers.

Bijna de helft (47%) is erg bezorgd. In 2016 was dit nog maar 36%. Verder verbiedt twee derde (68%) gebruik van publieke Wi-Fi hotspots (62% in 2016).

 

Man-in-the-middle aanvallen

Man-in-the-middle- aanvallen zijn de grootste bedreiging tijdens het werken via publieke Wi-Fi hotspots. Dit stelt 69% van de respondenten. Daarbij kan een aanvaller ongezien alle communicatie onderscheppen of veranderen. Andere grote risicobronnen zijn geen encryptie gebruiken (63%), ongepatchte operatingsystemen (55%) en hotspot spoofing (58%).

C-level managers lopen het grootste risico te worden gehackt tijdens mobiel werken, Zij zijn geen 9 tot 5 werkers en vaak onderweg. Ze hebben toegang tot de meest gevoelige bedrijfsinformatie. Zij vertegenwoordigen een gevaarlijke combinatie van hoge waarde en hoge beschikbaarheid.

 

Securitybewustzijn

Hoewel een man-in-the-middle aanval als het grootste risico wordt gezien, groeit tevens het aantal aanvalsmethoden. Daarbij groeit volgens het onderzoek zeker ook het securitybewustzijn.

Het onderzoek stelt dat verbieden averechts werkt. Bedrijven doen er beter aan de medewerkers op een veilige manier te faciliteren in mobiel werken.

Het iPass Mobile Security Report 2017 is in maart 2017 uitgevoerd door Vanson Bourne. De resultaten komen van antwoorden van 500 CIO’s en IT-beslissers in West-Europa (60%) en de Verenigde Staten (40%).

Gerelateerde berichten...

X