Manpower neemt Nederlandse tak Ciber over

Uitzendorganisatie ManpowerGroup heeft definitief de Nederlandse tak van ICT-detacheerder Ciber overgenomen. De overname is goedgekeurd op alle regelgeving. Eerder stemde de Autoriteit Consument & Markt (ACM) al in met de op handen zijnde deal. De ACM concludeerde dat er voldoende concurrentie in de markt blijft bestaan. Voor hoeveel Ciber is overgenomen is niet bekendgemaakt.

Manpower deed de overname om zijn ICT-mogelijkheden in Nederland te versterken. De overname vult vooral de organische groei van het Experis-merk aan. Experis is het deel van ManpowerGroup dat zich bezig houdt met professionele detachering en arbeidsmarktoplossingen op projectbasis. De ruim 400 medewerkers zijn inmiddels overgeheveld naar ManpowerGroup. Ciber was meer dan 10 jaar zelfstandig actief op de Nederlandse markt.

 

Logische stap

Topman Jilko Andringa, topman van Manpower Noord-Europa, vindt het een logische stap. “Snelle voortgang in technologie betekent automatisch dat er meer vraag dan ooit is naar goede ICT-professionals. Met deze overname kunnen we onze diensten uitbreiden. We zijn zo in staat nog meer ICT-talent aan onze klanten te bieden.”

Zowel Manpower als Ciber zijn beide grote bedrijven met een beursnotering in New York. Manpower is de op drie na grootste uitzendorganisatie ter wereld. Adecco en Randstad zijn de nummers 1 en 2.

 

X