Meer omzet met minder pinbetalingen in oktober

pinbetalingen

Het aantal pinbetalingen daalde in oktober dit jaar met vijf procent ten opzichte van de aantallen van vorig jaar dezelfde tijd. Het totaal aantal betalingen kwam daardoor uit op zo’n 413 miljoen transacties. Het gaat om binnenlandse pinbetalingen.

De berekeningen komen van Betaalvereniging Nederland. In september steeg het aantal betalingen met pin nog met 9,3% vergeleken met een jaar eerder. Het totale aantal pinbetalingen was tot en met oktober dit jaar nog altijd ongeveer 7,5% hoger dan voor dezelfde maanden van 2019. April had dit jaar de sterkste daling van het aantal betalingen via pin: 10,3% minder dan vorig jaar.

Hoewel het aantal pinbetalingen daalde groeide de omzet met zo’n 7%, naar ongeveer 11 miljard euro. In september lag de omzet zelfs 17,2% hoger dan een jaar eerder. Alleen in april van dit jaar daalde ook de omzet met binnenlandse pinbetalingen. Toen was dat 7,1% lager. Juli was dit jaar de maand met de sterkste omzetstijging: 22,3% hoger dan vorig jaar.

Contactloos

Het aandeel contactloos betalen is nog steeds fors. Zeker 85% van alle pinbetalingen aan de kassa is contactloos. Daarbij is 15% van alle contactloze pinbetalingen die aan de kassa plaatsvinden is met een smartphone, smart watch of zogeheten ‘wearable’

De drukste pindagen van de week zijn zaterdag en vrijdag. De rustigste pindagen zijn zondag en maandag. Kort voor de lunch en tussen 14u30 en 17u30 pinnen we het vaakst.

Binnenlandse reisbranche grootste stijger

In de reisbranche pinde men in oktober zo’n 65% vaker dan een jaar eerder. Ook hier gaat het dan om pinbetalingen met bankpassen door Nederlanders in Nederland. Het aantal betaaltransacties in de reisbranche door Nederlanders naar en in het buitenland, zal fors zijn gedaald. Die worden ook vaak met iDEAL en creditkaarten betaald.

Lees ook:
  • Betaalvereniging waarschuwt webwinkels voor komst verplichte SCA
  • The Key Threats and Risks That Third-Parties Create to Websites

 

Gerelateerde berichten...